• DOLAR 32.215
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2450.85
  • ...
`Van`da 4 bin 900 civarında öğretmen açığı var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN -  Yaklaşık 10 gün önce Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Kıyasettin Kırekin, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle tanışma yemeğinde buluştu.
 
Van’ın birçok alanda sorunların olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, “Malumunuz Van’ımızın bir milyon 100 bine yakın nüfusu, 350 bin civarında öğrencisi olan büyük bir ildir. Bu ilin önemli sorunları bulunmakta, ekonomi, siyasi, kültürel ve toplumsal sorunların yanında en önemli olgulardan biri olan eğitimin de kendine özgü sorunları vardır.” dedi.
 
“Basın, bizim gözümüz, kalbimiz ve beynimizdir”
Doğru bilgi vermenin önemine değin Kırekin, “Basın: bizim gözümüz, kalbimiz ve beynimizdir. Çünkü bizlerin yaptığı doğru eylemleri kitlelere ulaştıran önemli bir unsurdur. Süreç içerisinde yaptığımız ya da yapacağımız yanlış eylemleri de güzel haberler yaparak, bu yanlış davranışlarımızın da düzelmemize yardımcı olacaktır. O yüzden biz sizleri önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.  
 
Basından bilgi gizlemenin bilgi kirliliğine yol açtığını da sözlerine ekleyen Kırekin, “Basında bilgi gizlemek bence bilgi kirliliğinin nedeni, aynı zamanda çağdışı bir anlayışın da sonucudur.” diye konuştu.
 
“Van’da 4 bin 900 civarında öğretmen açığı var”
Van’da ciddi bir öğretmen açığının olduğuna da değinen Müdür Kırekin, “Şuanda mevcut öğretmen sayımız 11 bin 200, ihtiyacımız da 4 bin 900 civarındadır. Son özür durumundan bizden giden öğretmen sayımız 184, bize gelen öğretmen sayımız ise sadece 30 öğretmendir. Bu da öğretmen sirkülâsyonunun çok yoğun olduğu bir ilde yaşadığımızı gösteriyor. Bu kalitemizi olumsuz yönde etkileyen bir olgudur.” ifadelerini kullandı.  
 
2011’de yaşanan depremlerden sonra eğitimde yaşanan sorunları giderme noktasındaki çalışmalarından da söz eden Kırekin, konuşmasının ardından basın temsilcileri ile tek tek tanıştı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir