• DOLAR 32.521
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2419.856
  • ...
Bakan Işık TÜSİAD`a sert çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
 
Bakan Işık, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz ile Başbakan Erdoğan arasında yaşanan polemiğe ilişkin, “TÜSİAD Başkanı’nın gösterdiği tavır Türkiye’deki paralel darbe girişimine destek tavrından başka bir şey değildir. TÜSİAD o geleneksel reflekslerinden vazgeçsin!” diye konuştu.
 
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, “Eğer sizin ülkenizde 4-5 yıldır bazı dosyalar bekletilir de seçime 3 ay kala hükümeti düşürmek için yargı ve emniyet eliyle bir operasyon düzenlenirse buna ilk karşı çıkması gereken TÜSİAD olmalıydı. Bu ülke faizcilerin cenneti haline mi gelsin? Bu ülkede devletin yatırım yerine faiz mi insanların geçim kaynağı olsun? Rahmetli Sabancı’nın bir cümlesini hiç unutmuyorum. Televizyonda izlemiştim. ‘Ben gelirimin yüzde 58’ni üretim dışı gelirden elde ediyorum’ demişti. Her halde o günleri özleyenler var.” dedi.
 
Doların bu seviyesini kimse kalıcı olarak görmesin!
Son günlerde kamuoyunu meşgul eden dövizdeki istikrarsızlık durumu ile ilgili de Bakan Işık, dış konjöktörün belirleyici olduğunu kaydetti. Işık, “Döviz konusunda dış konjöktör çok belirleyicidir. FED’in tahvil alım noktasındaki politikası sadece bizi değil gelişen piyasalardaki para birimlerini de etkiler. Arjantin’den tutun Brezilya’ya kadar, Hindistan’a kadar pek çok para birimi etkilendi. Ama bunların hepsi geçicidir. Doların bu seviyesini kimse kalıcı olarak görmesin. Bu seviye geçicidir. Türkiye inşallah en kısa zamanda dengesini bulacak ve dengeyle üretimimiz de ihracatımız da artarak yoluna devam edecektir.” dedi.
 
İHH İnsani Yardım Vakfı üzerinden yürütülen sürece ilişkin ise Bakan Işık, “Suriye’de can kardeşlerimiz, din kardeşlerimiz katledilirken o inanlara yardım götüren TIR’lar hoyratça durdurulabilir mi?” diye sordu.  (Veysi Siyah/Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir