• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
"Vahşete sessiz kalmak dilsiz şeytanlıktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl’de faaliyet yürüten Bilgi ve Düşünce Derneği Başkanı Dr. Mustafa Yılmaz, Suriye’deki işkence fotoğraflarının ortaya çıkması ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

 

"On binlerce insan işkencehanelerde aşağılık bir zulümle katledilmiştir’’

Baas rejiminin Suriye’de işlediği insanlık suçları işkence fotoğraflarıyla bir kere daha belgelendiğini belirten Yılmaz,  ‘’ Tüm dünyayı sarsan bu görüntülerin insanlık tarihine kara bir leke ve büyük bir utanç olarak kazınacağının kesindir. On binlerce insan işkencehanelerde aşağılık bir zulümle katledilmiştir. Bu fotoğraflar, bu büyük insanlık trajedisini, Suriye’de yaşanan vahşete göz yumanların gözlerinin içine sokmuştur. Ve ne yazık ki, tüm dünya bu vahşet karşısında 3 maymunu oynuyor.” İfadelerini kullandı.

 

Cenevre Konferansı’na da değinen Yılmaz, “Tam bu noktada Baas rejimini Cenevre Konferansı’na davet edip taltif edenlerin de Suriye halkının katledilmesi suçunun dolaylı ortakları olduğunu vurguluyoruz.’’dedi.

 

“Tırların yakalanması Suriye direnişini boğmaya yönelik kumpastır”

Tırların yakalanması tartışmasının Suriye direnişini boğmaya yönelik kumpas olduğunu ifade eden Yılmaz, “3 yıldır tecrit edilmiş, sistematik ve kitlesel bir tarzda işkence ve katliama maruz kalmış bir halkın, açlıktan ölen insanların haykırışlarını duymazlıktan gelenler, hiç utanmadan, vicdanları sızlamadan TIR tartışması üzerinden Suriye direnişini boğmaya yönelik bir kirli kumpas yürütmektedirler. Onları da artık uyanmaya, yanlıştan vazgeçmeye, mazlumlara düşmanlık günahından tövbe etmeye çağırıyoruz.” diye konuştu.

 

‘’Duyarlılık sahibi tüm kardeşlerimizi Suriye direnişiyle dayanışmaya çağırıyoruz’’

Suriye halkını katleden bu zalim diktatörlüğün işlediği insanlık suçları karşısında bugüne kadar sessiz kalındığını dile getiren Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: ”Baas zulmü karşısında yeterli tepkiyi göstermeyen, suskun kalan herkes, bu gayrı insani ve gayrı ahlaki tavırlarıyla Esed’in suçlarına ortak olduklarını artık görmeliler! Ve hala insanım diyebiliyorlarsa mutlaka zulme karşı tavır almalılar! Suriye’den yansıyan bu korkunç manzara karşısında vicdan sahibi herkesi Baas rejimin işlediği insanlık suçlarını kınamak üzere harekete geçmeye; duyarlılık sahibi tüm kardeşlerimizi Suriye direnişiyle dayanışmaya çağırıyoruz.’’  (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir