• DOLAR 32.56
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2444.021
  • ...
Şehir Stadının yıkılması hukuka aykırıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da Gündem 21 Kent Konseyi Spor Meclisi, Atatürk Stadyumu'nun TOKİ tarafından AVM ya da konut projesi kapsamına alınmasına basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

 

Basın açıklamasını okuyan Diyarbakır YG21 Kent Konseyi Spor Meclisi Başkanı Metin Kılavuz, Diyarbakır'ın binlerce yıldır yaşamın kesintiye uğramadığı medeniyetler manzumesi olduğunu ifade ederek, "Tarihsel devrimin içerisinde insanlık ailesinin ortak mirasına birçok üretimde bulunmuştur. Tarih içerisinde hep turizm sanat, ticaret merkezi olmuştur.” dedi.

 

Diyarbakır’ın böylesi bir genç nüfusa sahip olmasına rağmen spor tesisi sayısının bir elin parmak sayısı kadar olduğunu söyleyen Kılavuz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, mevcut şehir stadyumunda plan değişikliğine gittiğini söyledi.

 

Atatürk stadının yıkılması kararının hukuka aykırı olduğunu savunan Kılavuz, “Merkezi idare, yerelin bilgisini, birikimini, ihtiyaçlarını, yönetim mekanizmalarını ve hassasiyetlerini görmezden gelen bir yaklaşım ile Diyarbakır şehri adına Ankara'da masa başında karar almıştır. Bu karar anti demokratik ve hukuka aykırıdır." Diyerek, 3194 sayılı imar kanundaki şu maddeleri hatırlattı:

 

Md.6: Plan değişikliği, plan ana kararlarını sürekliliğini, bütünlüğünü, teknik ve SOSYAL DONATI dengesini bozmayacak nitelikte, olmalıdır.

 

Md.27/2: İmar planındaki bir sosyal ve teknik alt yapı alanının kaldırılabilmesi ancak bu tesisin hizmet götürdüğü bölge içinde eşdeğer yeni bir alanın ayrılması suretiyle yapılabilir."

 

Kamu yararı gözetmeyen, anti demokratik ve hukuka aykırı olan yıkımın durdurulmasını talep eden Kılavuz, yetkililere seslenerek, “Şehir stadındaki AVM " projesinin derhal geri alınmasını talep ediyoruz. Mevcut stadın şehrimizin ihtiyacı olan spor, sosyal ve kültürel alan olarak düzenlemesini istiyoruz. Stadı betonlaştıran kararın biran önce kaldırılmasını talep ediyoruz.” dedi.  (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir