• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Talibandan önemli adım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Şahid, Bannu kentinde askeri konvoya düzenlenen ve 20 askerin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan saldırının ardından müzakarelere hazır olduklarını ifade etti.

Saldırıyı, öldürülen liderleri Hakimullah Mehsud`un intikamını almak için düzenlendiklerini belirten Şahid, "Hükümet, gücünü ve samimiyetini ispat ederse büyük kayıplarımıza rağmen görüşmeler için hazırız" dedi.

Görüşmelere başlanması için ateşkes ilan edilmesi olasılığının hükümetin tavrına bağlı olduğunu kaydeden Şahid, "Hükümet, Amerika Birleşik Devletleri`nin isteği üzerine aşiret bölgelerine asker gönderdi. Oysaki hükümet güven arttırıcı önlemler almalıydı. Şimdi bu görüşmeler için bir elverişli bir ortam yaratılmalı. Eğer bu ortam olursa biz de kendimizi gözden geçiririz" ifadesini kullandı.

Pakistan Talibanı, yeni liderleri Molla Fazlullah`ın önderliğinde, geçen kasım ayında insansız hava aracı saldırısında öldürülen eski liderleri Hakimullah Mehsud`un intikamının askeri ve polis hedeflerine yapılacak saldırılar ile alınacağını ilan etmişti. Geçen hafta Karaçi`de gerçekleştirilen bombalı saldırı ile kentte Pakistan Talibanı`na karşı yaptığı etkili operasyonlar ile tanınan Chaudhry Aslam hayatını kaybetmiş, saldırıyı Pakistan Talibanı üstlenmişti.

Bu sabah da Pakistan Talibanı`nın kümelendiği bölge olan Kuzey Veziristan yakınlarındaki Bannu kentinde, askeri konvoyun geçişi sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırıda 20 asker hayatını kaybetmişti . Saldırı sonrası Başbakan Navaz Şerif`in resmi twitter hesabından yapılan açıklamada, orduya karşı yapılan bu eylemin Pakistan`a karşı savaş ilanı olduğu belirtilmiş ve mutlaka karşılık verileceği belirtilmişti.

Öte yandan Başbakan Şerif`in, İsviçre ziyaretinin iptal edildiği duyuruldu. Pakistan resmi haber ajansı APP`de yer alan habere göre, Şerif, gelecek hafta Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına katılmak için gitmeyi planladığı İsviçre seyahatini, Bannu`da yaşanan saldırı nedeniyle iptal etti.
Kaynak: AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir