• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İhvan`dan referandum tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İhvan`dan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Mursi dönemindeki 2012 anayasa referandumunda boykot çağrısı yapılmamış ve buna rağmen katılım oranı yüzde 32,9`da kalmışken, toplumun her kesiminden boykot seslerinin yükseldiği bu referandumda katılım oranının yüzde 38,6 olması şaşırtıcıdır."
Arap Hak ve Özgürlükler Gözlemevi`ne göre katılımın yüzde 11,3`ü geçmediği bildirilen açıklamanın devamında şunlar belirtildi:

"Bu rakam, Mısır Kamuoyu Araştırmaları Merkezi`ne göre yüzde 8`de kalmıştır. İngiliz gazetesi The Guardian bunun kusurlu bir anayasa üzerinde yapılmış bir referandum olduğunu yazmıştır.
 
Son olarak, bazı darbe yanlısı gazeteler, Japonya`da 4 bin kişinin anayasaya evet oyu verdiğini yazmıştır ancak biz biliyoruz ki orada seçmen listesine kayıtlı olan 423 kişiden sadece 34`ü oy kullanmıştır."

Mısır makamlarının, anayasanın ülkede istikrarı sağlayacağı yönündeki sözlerine de değinilen açıklamada, adalet, özgürlük ve insan onuru tesis edilmeden Mısır`da istikrarın sağlanamayacağı kaydedildi.

Mısır Yüksek Seçim Kurulundan yapılan açıklamada, anayasa referandumunda yüzde 98,1 "evet" oyu kullanıldığı ve katılımın yüzde 38,6 olarak gerçekleştiği belirtilmişti.
Kaynak: AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir