• DOLAR 32.563
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2434.268
  • ...
Velioğlu İtalya`da anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ROMA - İstanbul Beykoz’da 17 0cak 2000 tarihinde polislerle girdiği çatışmada hayatını kaybeden Hizbullah Cemaati lideri Hüseyin Velioğlu, Mevlana Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Como kentinde düzenlenen programla anıldı.
 
Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, ilahiler ve ezgiler okunurken Velioğlu için yazılan şiirler seslendirildi.
 
Mevlana Kültür Merkezinin düzenlediği ``Velioğlu`nu anma ve anlama`` etkinliğinde Hüseyin Velioğlu’nun hayatı ve mücadelesi anlatıldı.
 
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Muhammed Dündar, Hüseyin Velioğlu`nun Üstad’a benzer bir hayat yaşadığını ve Risale-i Nura vakıf olduğunu söyledi. Dündar,``Hüseyin Velioğlu Ümmetin nadir şahsiyetlerinden büyük bir zattır. Velioğlu şehadeti istemeden önce şehadete layık bir şekilde şehid gibi yaşadı. İşte bunu kendimize sormamız lazım.Şehid gibi bir hayat yaşamalıyız.`` ifadelerini kullandı.
 
Türk ve Kürt komünizmine karşıyız
Dündar Hoca,``Memleketimizde bir kısım insanlar Türk komünizmi bir kısmı da Kürt komünizmini destekledi. Şeriatın dışında girmedikleri isim kalmadı.
 
Allah-u Teala`da kendi dinini korumak  için Hüseyin Velioğlu, Seyyid Kutup, Hasan el Benna, Mevdudi, Üstad Bediüzzaman gibi İslam alimlerini göndererek kendi dinini korudu.``
 
Etkinliğe Almanya Wiesbaden kentinden  katılan Hacı Veysel duygularını şöyle ifade etti: “Etkinliğe Almanya`dan icabet ediyorum.Hakikaten benim için duygu verici. Çok güzel geçti, burada bu insanları bir araya getirmek, şehitlerin ruhunu burada yad etmek çok güzel.”
Programda Velioğlu için okunan hatimler teslim edildi.
Program yapılan ikramlar ve duanın ardından son buldu.
(Yunus Can-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir