• DOLAR 32.56
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2442.252
  • ...
Hürriyet`in Uludere`ye Operasyon Haberi Dikkat Çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Birkaç gündür sakin olan Türkiye gündemi, sabah saatlerinde Uludere`den gelen ``Şafak Baskını`` haberi ile hareketlendi. Birçok basın yayın organı, ``Roboskililere gözdağı veriliyor`` mantığıyla, Uludere`ye bağlı Ortasu köyü yakınlarındaki askeri üs bölgesinde güvenlik yolu yapımını gerekçe göstererek çalışmaları durdurmak isteyenlerin arasında bulunduğu 7 kişinin gözaltına alınması olayını köpürtmeye çalıştı. Ancak haber kamuoyundan, özellikle Kürt çevrelerinden beklenen ``tepki``yi göremedi.

GEZİ`DE OYUN TUTMADI
Gezi parkını bahane ederek sokağa dökülen binlerce insan günlerce özellikle Taksim`i kapatmış ve her tarafı yakıp yıkmıştı. Eylemcilerin en büyük isteği ise gösterilerde Kürtler`i de yanlarında görmekti. Kürtler`e muhalefet de dahil çoğu kesimden üstü kapalı olarak ``Sokağa dökülün`` çağrısı yapıldı. Ancak çağrı karşılıksız kaldı.

MİT UYDURMASIYLA İKİNCİ DENEME
Aynı çevreler, Paris`te 3 PKK`lı kadının öldürülmesi olayında da bir ses kaydı üzerinden, cinayette MİT`in parmağı olduğunu iddia ettiler. Olay ile ilgili ses kaydı yayınlanmasının ardından MİT belgesi olduğu iddia edilen bir yazıda zanlı Ömer Güney`in suikastlar için kullanıldığı öne sürülüyordu. MİT, belgelerle ilgili inceleme başlattı. Kulislere yansıyan bilgiye göre Güney`in MİT tarafından kullanılmasına ilişkin belge kesinlikle kuruma ait değildi, sonradan üretilmişti. Oyun burada da tutmadı, Kürtler`den yine beklenen tepki gelmedi.

YÜZLERCE ASKERLE ŞAFAK BASKINI
Söz konusu çevrelerin son oyunu ise Uludere baskını. 7 kişinin gözaltına alındığı ileri sürülen olayla ilgili ilk açıklamanın CHP`den gelmesi şaşırtmadı. CHP, ``Roboskililere gözdağı veriliyor`` derken, Hürriyet de olayı ``Yüzlerce askerle Uludere`ye baskın`` başlığıyla duyurdu. Ancak haberde kullanılan fotoğrafta yer alan dört askeri araca yüzlerce askerin nasıl sığdırıldığı merak konusu oldu...

Ajanslar

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir