• DOLAR 32.568
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2445.144
  • ...
30 metrelik yol gün sayıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Bursa’nın baş döndüren trafik sıkışıklığını rahatlatması planlanan Ankara – İzmir Yolu’na alternatif 30 metrelik yolun çalışmalarında sona yaklaşıldı.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte 30 metrelik yoldaki çalışmaları yerinde inceledi.

 

Başkan Altepe, yolun tamamlanmasıyla kent ulaşımının nefes alacağını belirterek, “Bursa’nın gündeminde yaklaşık 30 yıldır olan ve bir türlü gerçekleşmeyen 30 metrelik yolda çalışmalar hızla sürüyor. Bu sayede, Ankara – İzmir istikametindeki caddeye alternatif yeni bir cadde açılmış oluyor.” dedi.

 

“Yalova Yolu – Sırameşeler arası tamamlandı”

Çalışma kapsamında, Yalova Yolu ile Sırameşeler ve Acemler Köprüsü arasındaki bölgenin en önemli etap olduğunu belirten Altepe, “Şu anda Yalova Yolu – Soğanlı arası ve Alemdar ile Sırameşeler arasındaki 250 parselin kamulaştırılması bitti ve burada daha önce 5 metre olan ara caddelerimiz, şu anda artık 30 metre haline geldi. Yalova Yolu – Sırameşeler arası tamamlandı. Daha sonra diğer etapları, Acemler’den Çevre Yolu ve Mıudanya Yolu bağlantıları, diğer tarafta da Yalova Yolu, Balıklı üzerinden, Yıldırım bölgesi Gürsu’ya doğru uzanarak devam ediyor” diye konuştu.

 

Yalova Yolu – Sırameşeler arasındaki etabın sonuna gelindiğini kaydeden Altepe, “Artık burada son işlemler yapılıyor. Gerçek anlamda kentsel dönüşümün en güzel örneklerinden biri de bu 30 metrelik yolla sağlanıyor. Burada son eksikler yapılıyor. Orta refüj düzenlemesi, yeşil alan çalışmaları, çevre düzenlemeleri, ışıklandırmalar tamamlanınca, yaklaşık 20 gün içinde güzel bir açılış yapmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Altepe, bölgedeki çalışmaların yaklaşık 42 milyon TL’ye mal olduğunu sözlerine ekledi. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir