• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
İHH`dan Somali`ye Kalıcı Projeler!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İHH`nın Somali için sulama kanalı açma, tarımcılığa destek vermek için traktör yardımında bulunma, eğitim kursları açma ve susam yağı sıkma makinesi bağışı gibi projeleri bağışçıların desteğini bekliyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı, kuraklığın baş göstermesiyle birlikte tüm dünya ve Türkiye’nin öncelikli gündemi olan Somali’de, 11 yıldır bölge halkının kalkınmasına yönelik kalıcı projeler gerçekleştiriyor.

Son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşayan Somali’de acil yardım çalışmaları yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, bölge halkının yaşanan afetler karşısında kendi ayakları üzerinde durabilmesi için eğitim merkezlerinden sulama kanallarına, traktör desteğinden ihtiyaç sahiplerine dükkân açmaya kadar birçok kalıcı projeyi hayata geçiriyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı bölgede tarımsal faaliyetlerin arttırılması için çiftçilere jeneratör desteğinde bulunurken, dul bayanlara yönelik sebze tezgâhı açma projesi ile de 10 fakir ailenin geçimine destek oldu. İHH ekipleri ayrıca 10 fakir aileye de inek dağıtımı yaptı ve yine 10 aileye bölgede sık kullanılan mısır öğütme makineleri bağışlayarak destek oldu.

Bölge insanının kimseye muhtaç olmadan yaşayabilmesi için kalıcı projeleri hayata geçiren İHH, ihtiyaç sahibi 10 aileye susam yağı sıkma makinesi, 20 aileye at arabası, 10 aileye dikiş makinesi bağışında bulundu. İHH ayrıca 10 aile için de içecek ve meyve suyu dükkânları açtı. Ayrıca ekipler, bölge insanının ihtiyaç duyduğu teknik ve eğitimsel desteği de sağlıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın bölge halkının geçimini destekleyen kalıcı projeleri devam ediyor. İHH, bölgede açacağı sulama kanalı ile de çiftçiliği ve bölge halkının geçimini destekleyecek. Somali’deki çiftçilerin seri üretime geçebilmeleri için de traktör bağışı kampanyası ile bölge halkına destek olunması planlanıyor.

Somali’de hayata geçirilecek diğer projeler için:

http://www.ihh.org.tr/destek-bekleyen-projeler/tr/


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir