• DOLAR 32.534
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2438.668
  • ...
"İHH Şubesine baskın dış güçlerin işidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Özgür Der Batman Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi M.Latif Rüzgar, İHH’nın  Kilis ofisine yapılan polis baskınıyla ilgili bir basın açıklama yaptı.

Rüzgar, İHH nin Kilis Şubesine baskın yapılması ile Suriyelilere yapılan yardımlar engellenmek istendiğini belirterek, “Bu baskından 15 gün önce İsrail Dışişleri Bakanı, İHH bizim için büyük bir tehlikedir ifadesini kullandı. Bu ifadeden hemen sonra Reyhanlı’daki tır meselesi ve dün de İHH’nin Kilis Şubesine baskın yapılması bir tesadüf değildir. Başkalarının isteği ile gerçekleşmiş bir kumpastır” dedi.
 

 

Kilis’teki İHH şubesinin günde 12 bin Suriyeli mülteciye sıcak yemek dağıtımını gerçekleştirdiğini dile getiren Rüzgar, “Bu yardımlarda birilerinin hesabına gelmiyor. Suriye halkının yüzde 75 nin yardıma muhtaç olduğu bir dönemde bu yardımların çoğunu yapan İHH’nın önünün kesilmeye çalışılması dış güçlerin işidir” ifadelerini kullandı.

Rüzgar açıklamasının sonunda STK ve yardımseverlere seslenerek, “İşte tam bu noktada yardımsever kişiler ve STK’ların İHH’nın yanında yer almaya ve güçleri olanında yanında olmaya davet ediyoruz.” dedi. (Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir