• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
Urfa`daki aşevi ihtiyaç sahiplerini unutmuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA- Şanlıurfa’da binlerce kişiye gıda ve sıcak yemek yardımında bulunan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi ihtiyaç sahiplerinin umudu olmaya devam ediyor.
 
Ramazan ayında 21 yıl önce sadece bir fakirlere yemek dağıtmak amacıyla kurulan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi bünyesinde bulundurduğu aşçılar ve kasaplarla hizmetlerini sürdürüyor.
 
Öğle ve akşam saatlerinde kenar mahallelerden birçok kişinin ellerinde yemek tabaklarıyla aşevinin kapısında sıraya girdiği görüldü.
 
Gönüllü Kuruluşlar Aşevi hakkında görüştüğümüz Aşevi sorumluluğunu yürüten Aziz Kutluay tüm İslami kesimlerin insanlara yardım etmesini olumlu gördüğünü söyledi.
 
Böyle bir aşevini öncelikle sadece Ramazan ayında fakirlere sıcak yemek vermek amacıyla açtıklarını belirten Kutluay “ Talep fazla olunca  sonra buna üç aylarda devam ettik. Şu an 12 ay açıktır.Yardım ettiğimiz kişiler dul,yetim,sakat,asker ve mahkum eşleri bunlara yardım ediyoruz.yemeğin yanında gıda veya olursa elbise veriyoruz.Kışlık gocuk,ayakkabı veriyoruz.” diye konuştu.
 
Kutluay şöyle konuştu: “ İnanın bir talebe bir üst sınıfa geçtiği zaman kendi kitabını getiriyor bize veriyor.Dinimiz yardımlaşmayı emrediyor. Geleni boş çevirmemeye çalışıyoruz. İhtiyaç sahipleri bize müraacat ediyorlar. Arkadaşlarımız onların durumunu inceleyip uygunsa yardım listesine alıyoruz.”
 
Kutluay ihtiyaç sahibi ailelerin mart,nisan,mayıs aylarında şehir dışına mevsimlik işçi olarak çalışmaya gittiklerini bundan dolayı da sıcak yemek verme işleminin sadece 8 ay olduğunu ifade etti.
 
Suriye’den gelen mültecilere de yardım etmeye çalıştıklarını söyleyen Kutluay devamla: “Suriye savaşı aniden başladı. Biz zannettik ki 5-6 ayda bu savaş biter fakat öyle olmadı.Onlara yardım etmek için kapasitemizi artırdık.500’e yakın aileye yardım etmeye çalıştık. Fakat bu yardımları suistimal edenler de var.” sözlerini kullandı.
 
Kutluay İslami kesimin geç de olsa yardım faaliyetlerine başlamasını önemli bulduğunu belirterek “ Abdullah Büyük Hoca’dan duydum. Afrika’da bir insan 100 dolara dinini değiştiriyor.Misyonerler devreye giriyor Müslümanlar aç 100 dolar vererek dinini değiştirtiyor.Ama şimdi elhamdülillah Müslümanlar devreye girmiş.Her cemaatin bir yardım kuruluşu var Afrika’ya, Asya’ya, Myanmar’a, Filistin’e yardım götürüyor.” ifadelerini kullandı.(Osman Gülebak/Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir