• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
HÜDA PAR Bitlis`te basınla kahvaltıda buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS – Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bitlis Belediye Başkan Adayı Cengiz Karakaya, partisinin İl Teşkilatı’nda yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.
 
Davetlerine icabet ederek kahvaltıya katılan yerel ve ulusal basın mensuplarına teşekkür eden Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bitlis İl Başkanı Celal Gül, gazetecilere kısaca partinin kuruluş amacı ve seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.
 
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan HÜDA PAR Bitlis Belediye Başkan Adayı Cengiz Karakaya, HÜDA PAR’ın belediyecilik anlayışıyla halka efendi olmak için değil, hizmetkâr olmak için yola çıktıklarını söyledi.
 
Karakaya, “Halkın yoğun bir teveccühünden dolayı yaklaşık 3 ay önce Bitlis’te seçimlere girmeyi kararlaştırdık. Kararı aldığımız günden bu yana yoğun bir şekilde ev ev, esnaf esnaf, sivil toplum kuruluşlarını, kanaat önderlerini, kurum amirlerini ve halkın her kesimini ziyaret ederek hem kendimizi hem partimizi tanıtıyoruz. Bu gün itibarıyla yaklaşık olarak gezdiğimiz 4 bin eve sadece parti broşürümüzü bırakmıyoruz. Aynı şekilde müsait olup da oturduğumuz evlerde partimizin kuruluş amacını anlatıyoruz. Çünkü bizler Cumhuriyet tarihinde ilk kez sözü eğip bükmeden referansımız İslam’dır diyen tek partiyiz. Birçok siyasi partiler, parti tüzüklerinde ve programlarında kendilerini farklı farklı şekillerde tanıtmışlardır. Bu onların doğal haklarıdır. Onları eleştirmek bazında söylemiyoruz. Bizde kendimizi İslami parti olarak tanıtmışız.” dedi.
 
Kaybolan maddi ve manevi değerlerle birlikte kaosun ve kavganın baş gösterdiğine değinen Karakaya, “Yaşadığımız coğrafyanın bir kültürü, bir geleneği, İslami ve insani kardeşliği vardı. Bu manevi değerlerin ortadan kalkmasıyla toplumda kaos, kavga, şiddet, kin ve nefret duyguları yer almaya başladı. Biz istiyoruz ki, bu kaos ve şiddetin yerini yeniden birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk, birbirini seven ve haklarına saygı duyulan bir toplum inşa edilsin. Bizler siyasete birilerinin alternatifi olmak veya onu eleştirmek için çıkmamışız. Bizler Bitlis’in her türlü hizmete layık bir kent olduğu bilinciyle bu hizmeti daha güzel nasıl sunabiliriz hesabını yapıyoruz. Çünkü Bitlis halkı izzetli ve şerefli bir halktır. Bu halk her türlü hizmete layıktır. Dere üstü projesinden tutun yapılan yeni çarşı merkezi, yeni şehir yapılanması ve birçok projeler halk ile istişare edilmeden şartlar göz önünde bulundurulmadan yapılmaya çalışıldığı için mağduriyetler ortaya çıkmaktadır.” ifadelerini kullandı.
 
Karakaya, hem dinde hem de insanlıkta kardeş olmamız hasebiyle belediyecilikte herkesin ve her kesimin eşit bir şekilde hizmet almaya hakkı olduğunu vurgulayarak, “Bizler hiç kimsenin ideolojine, diline, dinine ve ırkına bakmaksızın hizmet sunacağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bizim 3 büyük projemiz var bunlar tatbik edilirse inanıyoruz ki, yerelde yönetimler değil, ülkenin hata dünyanın kalkınacağına inanıyoruz. Bu projelerin ilki, kesinlikle yalan söylemeyeceğiz. Halkımızın bize verdiği emanete ihanet etmeyeceğiz. Belediyelere yetim ve vakıf malı gibi sahip çıkacağız.” dedi.
 
Karakaya sözlerini şöyle noktaladı, “ Son zamanlarda halkın partiye ve bize olan teveccühünden dolayı bazı kesimler tarafından kirli propaganda yapılmaktadır. Halkımız şunu bilsin ve emin olsun ki, kesinlikle bizler hiçbir partiyle ittifak kurarak seçime girmeyeceğiz.  Halkımızın bize olan güvenine ihanet etmeyeceğiz. Hakkımızda yapılan bu kirli propagandayı kendimize ve bize güvenen insanlara karşı hakaret olarak algılıyoruz. İlgili kişileri bu konuda sorumlu ve duyarlı olmaya davet ediyoruz.” (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir