• DOLAR 32.588
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2507.41
  • ...
Filistin ve Suriyeli STK'lardan İHH'ya destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İHH İnsani Yardım Vakfı Genel merkezinde bir araya gelen Filistin ve Suriyeli dernekler, bir basın açıklaması düzenleyerek İHH’ya karşı yürütülen operasyonları kınadı.

 

8 STK’dan İHH’ya destek
Suriye Türkmen Kitlesi, Şam İmarı Derneği, Şam Âlimler Birliği, Şam Şerif Eğitim Derneği, İnsan Derneği, Suriye İnsani Yardım Kalkındırma Derneği ve Suriye Nur Derneği yaptıkları açıklamalarla operasyonun Suriye’ye yapılan yardımlar ve destekleri kırmak için yapıldığını dile getirdiler.

 

"İHH’ya teşekkür ediyoruz"
Şam Âlimler Birliği temsilcisi Muhammed Ebul Hayr Şükri, “Üç aydır kurulmuş bir dernek olarak Suriye’de muhasara altındaki bölgelere yardım ulaştırmaya çalışıyoruz. Her ay yaklaşık 4 bin aileye yardımda bulunuyoruz. Bu yardımları genellikle İHH ile birlikte yürütüyoruz. Suriye’de yaşanan sıkıntılar herkesin malumudur. Sadece İHH’nın değil tüm yardım kuruluşlarının Suriye mazlumları için çalışması gerekiyor. Bizler Türkiye hükümetine, halkına ve özellikle de İnsani Yardım Vakfına teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin şu anda yaptığı bir dönem Ensar’ın yaptığı ile aynıdır.” diye konuştu.

 

Operasyonlar kime hizmet ediyor
Suriye Türkmenleri Derneği temsilcisi yaptığı konuşmada, "Suriye'de yaklaşık 3 milyon Türkmen'e ilk olarak İHH gıda yardımı ulaştırdı ve ulaştırmaya devam ediyor. Son günlerde Türkiye'de gelişen ve İHH'ya karşı düzenlenen olayların neye hizmet ettiğini anlayamadık." dedi."

 

Biz bütün gönlümüzle İHH'nın yanındayız"
Şam İmarı Derneği Başkanı ise, "İHH'nın yardımlarıyla Suriye'de binlerce esir özgürlüğüne kavuştu. İHH orada açlık ve soğuktan ölenler için çalışıyor. BM Suriye halkına destek olmazken sadece İHH'nın desteği ile Suriye içerisinde 13 tane eczane açtık. Suriye halkına destek veren Türkiye ve İHH'yı bitirmeye çalışıyorlar. Biz bütün gönlümüzle İHH'nın yanındayız." diye konuştu.

 

Suriye Türkleri Derneği Temsilcisi, "İHH ve benzeri yardım kuruluşlarını karalamaya çalışmak, Suriye halkının boğazını sıkmak demektir. Suriye halkına yardımlarını hiçbir zaman kesmeyen İHH'ya karşı düzenlenen bu kara operasyonları kınıyoruz." ifadelerini kullandı.   (Erkan Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir