• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
Bingöl'de Okul ve cami susuz kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Karlıova ilçesinde aşırı soğuklardan dolayı hava sıcaklığının eksi yirmi dereceyi bulmasından dolayı hem okul suyu hem de cami suyu şebekesi dondu. Köylüler mağdur olduklarını ifade ederek yetkililerden yardım istedi.

 

Kargapazarı köyünde bulunan 400 öğrencili Kargapazarı ilköğretim okulu ve köy camisinin su şebekesinin yaklaşık bir haftadan beri donduğu için öğrenciler büyük zorluklar yaşıyor. Okulda suların olmamasından dolayı kaloriferler taşıma su ile çalıştırılırken çocuklar susuzluktan dolayı ihtiyaçlarını gideremediği belirtildi.

 

Büyük sıkıntıların yaşandığı köy okulunda eğitim gören öğrenci velileri gece gündüz donan suyun açılması için büyük uğraş verdiklerini belirtirken konu hakkında Orhan Avcı adlı veli, “Böyle giderse çocuklarımızı artık okula gönderemeyeceğiz. Zaten köyde grip salgını var. Bundan dolayı çok rahat bir şekilde çocuklarımız gribe yakalanacak.” Dedi.

 

Öğrenci ve veliler kendilerine yardımcı olunması için yetkilileri bir an önce görevlerini yerine getirmesi çağrısında bulundular.

 

Kendi imkânlarıyla kazıdıkları yerden su çıkartan köylüler, yine kendi imkânlarıyla su borlarını ateşle ısıtıp suyun akması için uğraş verdiklerini belirterek,  “Camimizin de suları dondu. Camiye gidip abdest alamıyoruz. “ diyerek yetkililerden yardım beklediklerini ifade ettiler. (Bülent Temiz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir