• DOLAR 32.549
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2443.224
  • ...
Büzütnawa İslam Partisi HÜDA PAR`ı ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ANKARA - Partinin Ankara Balgat`taki Genel Merkezinde Hür Dava Partisi Genel Sekreteri Mehmet Yavuz tarafından karşılanan heyette Büzütnawa İslam Partisi Dış İşleri sorumlusu ve Türkiye temsilcisi Haci Asu Kanadi ve İçişleri temsilcisi Mamoste Muhammed Hoşnav hazır bulundu.
 
HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek yüz yıla yakındır parçalanmış ve zulme uğramış Kürtler arasında özellikle de referansını İslam`dan alan Kürt partileri arasında ilişkilerin arttırılması gerektiğini belirtti. Büzütnawa İslam Partisinin Türkiye`de temsilcilik açmasının son derece isabetli olduğunu ve bu münasebetle fikirlerini paylaşma, birbirlerini daha iyi tanıma fırsatı bulduklarını, karşılıklı görüşmelerinin devam edeceğini dile getirdi.
 
Büzütnawa İslam Partisi Şura üyesi, Dış İlişkiler ve Türkiye Temsilcisi Haci Asu Kanadi de Türkiye`de bir temsilcilik açacaklarını, bu kapsamda ilk resmi ziyaretlerini Hür Dava Partisine yaptıklarını ifade etti. Her iki parti arasında dini sorumluluklar ve siyasi ilişkiler konusunda birçok ortak yön bulunduğunu bunun da karşılıklı muhabbeti ziyadeleştirdiğini dile getirdi.
 
HÜDA PAR yetkililerinin daha önce Hewlêr`de (Erbil) kendilerine yaptıkları ziyaretten çok memnun kaldıklarını, bu ziyaretlerinin de iade-i ziyaret anlamını taşıdığını ifade etti.
 
Ziyaret, her iki partinin ilişkilerini daha da arttırmaları temennilerinin ardından sona erdi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir