• DOLAR 32.593
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2501.442
  • ...
DEDAŞ tarımsal sulama politikasını açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Bölgedeki çiftçilerin sezonun yaklaşmasıyla birlikte sulama hazırlıklarına başlaması üzerine DEDAŞ, yeni sezona ilişkin tarımsal sulama politikasını belirleyerek, kamuoyuna açıkladı. Buna göre, 2014 yılında abonesi olmayan tarımsal sulama tesislerine ve elektrik borcu olan hiç bir tarımsal sulama abonesine enerji verilmeyecek.

 

DEDAŞ yaptığı açıklamada, yaklaşık 25 bin tarımsal abonesinin bulunduğunu ve sulama için hazırlıklara başladığını duyurdu.

 

‘Yeni Sezon Sulama Politikası’ başlığı altında kamuoyuna duyurulan açıklamada, “ Yeni sezonda 2014 yılında aboneliği olmayan tarımsal sulama tesislerine ve elektrik borcu olan hiç bir tarımsal sulama abonesine enerji verilmeyecek. Borcu olmayan veya ödemelerini yapan abonelerin ise elektrik alabilmesi için, Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği ve Dicle EDAŞ ile imzalanan Abonelik Sözleşmesi’nde belirtilen şartları yerine getirmesi gerekiyor.” ifadeleri kullanıldı.

 

Dicle EDAŞ’ın bilgisi dışında enerji alan tarımsal sulama elektrik tesislerine, kaçak ve usulsüz kullanım tutanağı tanzim edileceği belirtilen açıklamada, ayrıca sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir