• DOLAR 32.5
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2441.1
  • ...
Suriyeli öğrencilere yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman’a yerleşen Suriyeli öğrencilere bir tır dolusu giyim yardımı yapıldı.

 

Adana Dost Eli Derneği tarafından Batman’daki Suriyeli 600 öğrenciye kırtasiye ve giyim yardımı yapıldı. Kırtasiye, kışlık mont, pantolon, ceket ve çeşitli giyim malzemelerinden oluşan bir tır dolusu yardım kolisi, Batman Özgür-Der Şubesi aracılığıyla Batman'daki Suriye Can Okullarında okuyan Suriyeli sığınmacı öğrencilere ulaştırıldı.

 

Yardımla ilgili olarak bilgi veren Özgür-Der Batman Şubesi yöneticilerinden Şefik Sevim, buradaki öğrencilerin ihtiyaçlarını tespit ederek gereken bilgileri Adana Dost Eli Derneğine bildirdiklerini belirerek, “Onlar da bu konuda hassasiyet göstererek bir tır dolusu giyim ve kırtasiye malzemeleri toplayıp Batman’a gönderdiler. Bizler de gelen malzemeleri Suriyeli sığınmacı öğrencilerin ihtiyaçlarına göre dağıtarak biraz da olsa mağduriyetlerini gidermeye çalıştık. Bundan sonra da elimizden gelen yardımı yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Batman’da faaliyet gösteren Suriye Can Okulları Müdürü Abdulmecid Ali, Özgür-Der ve Dost Eli Derneklerine teşekkür etti. Abdulmecid Ali, “Kış şartlarında zor günler geçiren öğrencilere yapılan yardım oldukça memnuniyet vericidir. Öğrenciler gerçekten mağdur durumdaydı. Bu yardım sayesinde mağduriyetleri biraz olsun giderildi. Çocuklarımız bu kış soğuklarında sıcak elbiselere kavuştu. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.” dedi.

 

Kışlık elbiselerini alan öğrenciler de memnuniyetlerini Kürtçe ve Arapça olarak dile getirerek, bu kış gününde kendilerini unutmayıp bu elbiseleri gönderenlere teşekkür ettiler. (Yasir Oğuz  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir