• DOLAR 32.272
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2456.915
  • ...
Türkiye israil`i kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK  - Türkiye, israil’in, 10 Ocak günü Doğu Kudüs ve Batı Şeria’daki yasadışı yerleşimlerde uluslararası hukuka aykırı olarak toplam   bin 900’den fazla konut inşasına ilişkin ihale duyuruları yayınlamasını kınadı.
 
Konu ile ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan bildiride, Türkiye’nin ABD`nin girişimiyle israil ve Filistin arasında başlatılan süreçte, 1967 öncesi sınırlarda yan yana barış içinde yaşayacak iki devletli bir çözüm doğrultusunda yürütülen müzakereleri desteklediğine dikkat çekildi.
 
Bu sürecin, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin Devleti`nin kurulmasını sağlayacak, adil, kapsamlı ve yaşayabilir bir nihai anlaşmayla neticelenmesinin en güçlü temenilleri olduğu vurgulanan Dışişleri Bakanlığı bildirisinde  “Tarafların bu çerçevede attığı, Oslo öncesi mahkumların salıverilmesi gibi güven artırıcı adımlar önem taşımaktadır.” denildi.
 
Bildiride barış sürecinin ruhuna aykırı, müzakerelerin devamını tehlikeye atacak adımlardan özenle kaçınılmasının zaruri olduğuna vurgu yapılarak şu ifadelere yer verildi: “Bu bağlamda israil’in, 10 Ocak günü Doğu Kudüs ve Batı Şeria’daki yasadışı yerleşimlerde uluslararası hukuka aykırı olarak toplam 1.900’den fazla konut inşasına ilişkin ihale duyuruları yayınlamasını kınıyoruz.
 
Taraflar arasındaki görüşme sürecinin ruhuyla bağdaşmayan ve ihtilafın iki devletli barış vizyonu temelinde çözümünü tehlikeye atan bu adımlar son bulmalıdır.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir