• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Mevlid Kandiliniz mübarek olsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK – Yarın idrak edilecek Mevlid Kandili Diyanet İşleri Başkanlığı başta olmak üzere İslami STK’lar ve siyasi parti temsilcileri mesaj yayımladı.

 

Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Merkezi

Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Merkezi, yayınladığı mesaj ile İslam ümmetinin Kandili’ni tebrik etti. Hz. Muhammedin Karanlıklar içinde bir güneş gibi doğduğu belirtilen açıklamada, “İçinde bulunduğumuz bu günlerde, rahmet peygamberi olan Hz. Muhammed (s.a.v)’in vilâdetinin sene-i devriyesini büyük bir muhabbetle karşılıyoruz. Her yıl O’nun dünyaya teşrif etiği 12 Rebiülevvel gününü karşılarken, O’nun öğretilerini kendine ilke edinen bizlerin arasındaymış gibi hissediyoruz. Karanlık bir çağda, insanlığın istikbaline bir güneş gibi doğmuş ve zulümatı dağıtmış olan Eşref-i Nas’ın, Allah’ın habibi Hz. Muhammed (s.a.v)’in ümmeti ve varisleri olmaktan dolayı Rabbimize hamd ediyoruz.” denildi.

 

Mesajın devamında, tüm Peygamber Sevdalılarına şu tavsiyede bulunuldu;

“-Hayatımızın her alanında Sünnet-i Senniye’ye ittibayı artıralım.

-Yaşantımızda Resulullah(sav)’in güzel ahlakını kendimize şiar ve düstur edinelim.

-Evlerimizde peygamberimiz(sav)’in hayatını konu alan sohbetler yapalım.

-Kutlu Doğum münasebetiyle dernek binalarımızda, camilerimizde ve evlerimizde mevlid etkinlikleri düzenleyelim. Yapılan mevlid programlarına iştirak edelim.

-Yaşantımızda Resulullah(sav)’in güzel ahlakını kendimize şiar ve düstur edinelim.

-Kutlu doğum mevsimine yaklaşılması münasebetiyle siyer konulu seminerleri yaygınlaştıralım.

-Kutlu doğum mevsimine yaklaşılması münasebetiyle salavat kampanyalarını başlatalım.”

 

BATMAN

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü, açıklama yaparak tüm İslam aleminin Pazar günü idrak edilecek olan Mevlid kandili’ni kutladı. Yapılan açıklamada, Hicri Rebi-ül Evvel ayının 12. gecesinin, gözü yaşlı, kimsesiz, mazlum insanların güneşinin doğduğu gün olduğu belirtilerek, “Allah'ın Habibi, gözlerimizin nuru Hz. Muhammed Mustafa'nın kutlu viladetlerinin 1488. yıldönümü, bu güzel viladeti bugün doğmuş gibi sevinçle karşılayan Peygamber sevdalısı Müslüman halkımıza mübarek olsun. Peygamber sevdalısı değerli halkımızdan bu hayırlı geceyi fırsat bilerek camilerde, evlerde, hayırlı mekânlarda hep beraber mevlidler düzenlemelerini, O'nun hayatını ve davasını, ümmetine karşı şefkat ve merhametini anlamaya çalışmalarını diliyoruz. Tüm halkımızın ve dünya Müslümanlarının mübarek Mevlüd kandilini tebrik eder, Rabbimizden Peygamberini seven, Ona ve davasına bağlı nesiller bahşetmesini niyaz ederiz.” denildi.

 

BİNGÖL

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bingöl Belediye Başkan Adayı Mehmet Şenlik de Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Şenlik mesajında şunları söyledi: “Bu gecenin bütün İslam âlemi için hayırlı olmasını, darda, zorda bulunan mustazafların, muhacirlerin kurtuluşuna vesile olmasını yeni bir davet anlayışıyla girdiğimiz bu yılın hayırlı olmasını diliyorum. Rabbim ümmete birlik, beraberlik ve vahdet şuuru nasip eylesin. Bu vesileyle bütün Müslümanların kandillerini tebrik ediyor, bu gece bol bol salâvat getirilmesini tavsiye ediyorum. Çokça dua edilmesini tavsiye ediyoruz. Kandiliniz mübarek olsun.’’

 

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı

Hür Dava Partisi(HÜDA PAR)Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, Ümmete İslam’a hayırlar getirmesini diledi.

 

VAN

Peygamber Sevdalıları Van bölge koordinatörlüğü Pazar akşamı idrak edilecek olan Mevlit kandili dolayısıyla bir basın bildirisi yayınladı. Bildiride, Allah Resulü’nün dünyaya teşrif ettiği döneme bakıldığında dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlâksızlığın yaygınlaştığı ve Allah inancının unutulmaya yüz tuttuğu için insanlığın korkunç ve karanlık bir duruma düşmüş olduğuna dikkat çekilerek Ayet-i Kerime’de de ifade edildiği gibi Allah’ın müminlere büyük bir lütufta bulunduğuna işaret edildi.

 

DİYARBAKIR

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi de tüm İslam aleminin Pazar günü idrak edilecek olan Mevlid Kandili’ni kutladı. Mesajın devamında, “Bu kutlu teşrifin hürmetine Yüce rabbimizden dileğimiz bizleri onun yolunun aydınlığında birleştirmesi ve tevhid sancağını tekrar yücelterek Kur’an’ın tüm yeryüzüne hâkim olduğu günlere kavuşturmasıdır. Bu vesileyle başta mazlum halkımız olmak üzere tüm İslam âleminin mevlid kandilini tebrik eder hayırlara vesile kılmasını Yüce Rabbimizden niyaz eder, ümmetin içler acısı haline bir derman kılmasını dileriz.” İfadeleri kullanıldı.

 

Diyanet İşleri Başkanı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Mevlid Kandili vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Görmez, "Mevlid-i Şerifini idrak edeceğimiz Peygamber Efendimiz'in (SAV) örnekliği ve rehberliği, Müslümanların ve insanlığın bugün içine düştüğü her türlü badireyi atlatması ve özlenen aydınlığa kavuşması yolunda yegâne melceimizdir" değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir