• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Allah`ın huzurunda, ardından gidilecek liderleri seçelim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN – Bölge alimlerinden Molla Beşir Şimşek, Müslümanlar için liderlik  konumunda  olacak kişilerde aranması gereken  vasıflara değindi.
 
Şimşek, Müslüman halkın, insanları ateşe götürecek liderler değil, Allah’tan korkan ve mahşerde Allah’ın huzuruna, ardından gidilecek liderleri seçmesi  gerektiği uyarısında bulundu.
 
Yaptığı açıklamada liderlerin insanlara öncülük edenler olduğunu belirten Şimşek, “Liderler, yolundan giden ve peşinden gelen bir topluluk oluşturan önderlerdir. Bu manada tarih boyunca Allah yolunda hidayet imamları olduğu gibi, insanları ateşe ve azaba götüren imamlar ve liderler  de var olmuştur. Tıpkı Firavun, Nemrut, Ebucehil, Ebuleheb ve günümüz firavun zihniyetli sözde liderler gibi. Ancak geçmişteki liderler, toplulukları zorla kendilerine tabi kılarken, günümüzdeki dalalet liderleri, maalesef halkın tercihi ile seçiliyor. Dolayısı ile kıyamet günü liderler  ve ona tabi olanlar, Allah’ın huzuruna çağrıldığında, ‘Ya Rabbi bu liderler bizi zorla senin yolundan alıkoydular, bizim bir suçumuz yok’ gibi bir mazeretleri de olmayacaktır.” dedi.
 
Allah’ın huzuruna ardında gidilecek şahsı seçtiğimizi unutmayalım
Liderlerin, bu dünyadaki  her  davranışının, dünyadaki hayata olumlu veya olumsuz etki yaptığı gibi ahrette de etkisi olduğununun  unutulmaması gerektiğini ifade eden Şimşek, “Seçimlere yoğunlaştığımız bu günlerde muhakkak ki, hem dünyevi hayatımızda bize imamlık, yani  liderlik yapacak, hem de ahiretimize etki edecek ve ayeti kerimede ifade edildiği  şekilde, Allah’ın huzuruna ardından gidilecek şahsı seçtiğimizi unutmayalım. Ayet-i Kerime’de, ‘Bir gün bütün insanları, imamlarıyla, önderleriyle birlikte çağırırız.’ Buyruluyor. Rabbimiz, mahşer gününde her  insanı, dünyada kabul ettiği Peygamberi, önderi, örneği, lideri, kitabı, kabul ettiği dünya görüşü ile kendisince saygın gördüğü kimselerle birlikte çağracaktır.” ifadelerini kullandı.
 
Kim kimin yolundan gitmişse onlarla birlikte hesaba çekilecektir        
İnsanların kıyamet gününde amellerine göre, düşüncelerine göre ve  önderlrine  göre gruplandırılacaklarını söyleyen Şimşek, “Bunlar Muhammediler, bunlar laikler, bunlar ateistler, bunlar demokratlar, bunlar sosyalistler, bunlar komünistler, bunlar şeytanı lider kabul edenler, bunlar Firavuncular, bunlar Nemrutçular, namazsızlar, bunlar içkiciler, bunlar zinacılar, bunlar filâncılar, bunlar falancılar diye insanlar grupladırılacaklar ve mahşer yerine öylece  geleceklerdir. Kim kime tabi olmuşsa, kim kimin yolundan gitmişse onlarla birlikte getirilecek. Öyleyse yarın Rabbimizin huzuruna kiminle birlikte gitmek istiyorsak, ona benzeyen yönlerimizi çoğaltmak zorundayız. Kimler gibi olmaya çalıştığımızı, kimlerin yolunda ve izinde olduğumuzu, hayatımızın, amellerimizin, kılık kıyafetimizin kimlere benzediğini çok iyi düşünmek ve ona göre bir tercih yapmak zorunda olduğumuzu unutmayalım.”  Tavsiyelerinde bulundu.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir