• DOLAR 32.231
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2453.747
  • ...
`Roboski katliamına duyarsız kalan yargıyı kınıyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Hür-Der Batman Şube Başkanı Faysal Yaman, Şırnak’ın Uludere ilçesinde TSK’nın 2011 Aralık ayında yaptığı sınır ötesi bombardımanda hayatını kaybeden Roboskili 34 sivil vatandaşla ilgili askeri mahkemeden çıkan takipsizlik kararına tepki gösterdi.
 
Yaman, iki yıl önce sınır ihlali nedeni ile gerçekleştirilen bir bombardıman sonucunda katledilen 34 mazlum insanın yargılama sürecine takipsizlik kararı verilmesini ibretle seyrettiklerini belirterek, “Suçluların cezasız kalmasını çok büyük bir üzüntü ile karşılıyoruz. Bu toplu kıyıma duyarsız kalan yargıyı kınıyoruz. Bu alınan kararla görüldüğü kadarı ile günümüze kadar gerçekleştirilen karanlık kalmış katliamlardan biri daha tarihin kanlı karanlık sayfalarına gömülmek isteniyor.” dedi.
 
Yaman açıklamasının devamında, “Bizler Mazlum Kürt halkı adına mazlumane bir şekilde katledilen Roboski köylülerini tarihin zulüm sayfasına bir ibare olarak düştüğüne, zalimlerin Allah’ın indinde hesap vereceği günün elbette yakın olduğuna ve o günün kesinlikle geleceğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Mazlumun hakkının zalimden alınacağı bir günün geleceğine yakinen inandıklarına değinen Yaman, “O gün de zerre miskali bir hakkın hesabının sorulacağını biliyoruz. Bu nedenle mazlum Kürdistan halkına yapılan zulümlerin bu vesile ile son bulmasını Rabbimizden temenni ediyor, zalimleri; Kahhar olan Allah azze ve celleye havale ediyoruz.” diyerek tepki gösterdi. (Yasir Oğuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir