• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Kur`an-ı Kerim Dünya Birincileri Doğubayazıt`ta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Doğubayazıt ilçe Müftülüğü tarafından merkez Beyazıt camiinde organize edilen Kuranı kerim ziyafetine İran İslam Cumhuriyeti`nden Kur`an-ı Kerim dünya birincileri katıldı.

Doğubayazıt İlçe Müftülüğü tarafından Doğubayazıt merkez Beyazıt camiinde saat 11:00 de düzenlenen Kuranı Kerim ziyafetine İran İslam Cumhuriyetinden Rıza Muhammed Pur ve Muhammet Mesut İnayeti katıldı.

İranlı hafızların güzel sesleri ve kıraatleriyle okudukları Kur`anı Kerim, dinleyenleri mest etti.

Program da ilçe müftüsü M.Salih Geçit Kuranı Kerimin önemi ve ehemmiyetine binaen bir konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada günümüzde İslam ümmetinin başına gelen tüm musibet ve huzursuzlukların ümmetin Kurandan uzaklaşmasından kaynaklandığını belirterek "Günde onlarca insan gayri İslami yaşam tarzı yolunda can vermekte ve ne yazık ki güncel basit bir olaymış gibi toplum tarafından algılanmaktadır. Küfür İslam ümmetini cephe edinmiş her yerden oluk oluk kan dökülüyor" dedi.

Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri arasında mukayese yapan Müftü Geçit, "Norveç`de yapılan bir bombalı saldırı sonucunda 96 kişi ölmekte ve Norveç yönetimi olay hakkında 2. dünya savaşından bu yana ilk defa ülke de bu kadar insanı bir seferde kaybettik derken bu gün İslam topraklarında her gün her seferinde 96 nın iki misli Müslüman kanı dökülmektedir. Bunun iyi bilinmesi gerekirki bu İslam ümmetinin başına gelenler Kurandan uzaklaşmalarındandır" dedi.

Konuşmasının ardına Müftü Geçit, İran`dan katılımcı olarak gelen Rıza Muhammed Pur ve Muhammet Mesut İnayeti hakkında cami cemaatine bilgi verdi.

 Kur`an-ı Kerim ziyafetinden sonra İranlı hafızlara İlçe Müftülüğü tarafından İshakpaşa Sarayı kabartma tablosu hediye edildi

Program kılınan öğle namazı ile son buldu.

Hafız Rıza Muhammed Pur Kimdir?

1973 yılında doğdu, 5 yaşından itibaren Kur`an-ı Kerim okumaya başladı. Lise ve üniversite yıllarından itibaren Kuranı Kerim yarışmalarına katıldı ve ülke çapında birinci oldu.

Ayrıca İran İslam Cumhuriyet temsilcisi olarak Malezya ve Hindistan Uluslar arası yarışmalara katılarak Hindistan`dan birincilik ve Malezya dan Üstün rütbe ile ülkesine döndü.

Bunlara ilaveten Kur`an-ı Kerim eğitimi alanında ülke çapında yapılmakta olan yarışmalarda hakemliğin yanı sıra Kuranı Kerim ziyafetleri için Hindistan`a 3, Türkiye ile Katar, Malezya ve Endonezya 2, Filipin, Suriye Lübnan güney Afrika ya bir, hac mevsiminde Kuranı Kerim ziyafetlerine katılmak içi,n Suudi Arabistan da altı şar defa bulundu. Şu an da ziraat yüksek mühendisi olarak çalışmaktadır.

Hafız Muhammet Mesut İnayeti Kimdir?

14 yaşında Kur`an-ı Kerim toplantılarında bulundu. 16 yaşında ülke çapında Kuranı Kerim yarışmalara katıldı ve Haccı temettü`e müşerref oldu. Bu yaştan itibaren pek çok kuranı kerim yarışmalarına katıldı ve ülke çapında defalarca birincilik kazandı. İran İslam Cumhuriyeti temsilcisi olarak Suriyede ki uluslar arası yarışmalara katılarak birincilik elde etti.

Ayrıca İran temsilcisi olarak Malezya`nın Kualalampur kentinde düzenlenen uluslar arası yarışmalarda üstün derece elde etti.

İran radyo ve televizyonunun resmi karilerinden olan İnayeti, aşağıda verilen ülkelerde Kuranı Kerim ziyafetlerine katılmıştır: Suudi Arabistan 9, Suriye 5, Türkiye 5, Birleşik Arap emirlikleri 3 kez ve Katar, Sırbistan, Makedonya, Malezya, Endonezya, sudan, serilenka, Türkmenistan, ırak, Rusya ve Lübnan.

Halı hazırda Kuranı Kerimi uzmanlık dalında farsça, Arapça ve İngilizce dillerinde eğitim direktörlüğünü bir web sitede yürütmekte olup, bu eğitimle şu anda söz konusu siteye Farsça olarak yüklenmiş bulunmakta ve çok yakın bir zamanda diğer iki dilde de yüklenme işlemleri tamamlanacak.

Okunan Kuranı Kerim ziyafetinden sonra ilçe müftülüğü tarafından İshakpaşa sarayı kabartma tablosu katılımcılara hediye edildi. Kılınan öğle namazı ile program sona erdi.

Ramazan Zeren- İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir