• DOLAR 32.516
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2436.39
  • ...
"Asgari Ücret En Büyük Yolsuzluktur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TOKAT - Tokat'ta Cumhuriyet meydanı yer altı çarşısı üstünde, Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (TOKAD) ve Tokat Eğitim İlke-Sen üyeleri tarafından yapılan basın açıklamasında asgari ücrete yapılan zam, protesto edildi.

 

Yapılan basın açıklamasında taşınan dövizlerde 'Asgari ücret köleliktir, kölelik düzenine son', 'Asgari ücret değil, hakça bölüşüm, adil paylaşım' pankartları açıldı.

 

Sivil Toplum Kurumları adına basın açıklamasını okuyan Çetin Yıldırım, En büyük yolsuzluğun asgari ücret olduğunu belirterek, "Yoksulluk sınırının 3 bin, açlık sınırının bin 200 lira olduğu bir zamanda 6 milyondan fazla asgari ücretliye 846 lira verilmesi utanç vericidir, insanlığa karşı açık suç işlemektir. Şunu unutmayalım ki asgari ücretliye verilen 846 lirayı 20 milyona yakın insan bölüşüyor. Art arda gelen zamlar zaten asgari ücretliye verilecek 43 lirayı şimdiden fazlasıyla geri aldı. Ayakta durmaya çalışan aileler oyun çağındaki çocuklarını birkaç yüz liraya bambaşka kölelik koşullarında çalıştırmak zorunda kalıyor. Kölelik, yoksulluk, kötücül bir miras olarak yeni nesillere devrediliyor. Şunu çok iyi biliyoruz ki en büyük yolsuzluk asgari ücrettir" dedi.

 

Devlet Kurumu TUİK'in verilerine göre, en düşük asgari ücretin bin 205 lira olması gerektiği belirtilen açıklamasına rağmen, asgari ücretin açlık sınırının çok altında belirlenmeye devam ettiğini belirten Yıldırım, 20 milyona yakın insanın asgari ücreti bölüşerek yaşamaya çalıştığını dile getirdi.

 

Yıldırım konuşmasının devamında, "Şunu çok iyi biliyoruz ki en büyük yolsuzluk asgari ücrettir! En büyük hırsızlık asgari ücrettir! En büyük zulüm asgari ücrettir! Biz bunu böyle görüyor ve böyle söylüyoruz. Rabbimiz adaleti emrederken, asgari ücret uygulaması adalete açılmış bir savaştır, açık sömürüdür; kölelik düzeninin, kapitalizme yapılan kulluğun açık göstergesidir!" dedi.

 

Basın açıklamasında, 'Kapitalizme Kul Olma', 'Asgari Ücret Azami Köleliktir' gibi dövizler taşınırken 'Yıllar Geçiyor, Sömürü Bitmiyor', 'Kahrolsun Kapitalist Yağma Düzeni', 'Asgari Ücret Köleliktir', 'Allah Adaleti Emreder', 'Hakça Bölüşüm, Adil Paylaşım' sloganları atıldı.

 

Grup açıklamanın ardından tekbir getirerek sessiz bir şekilde dağıldı.(Emrullah Güneş/İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir