• DOLAR 32.501
  • EURO 34.602
  • ALTIN 2502.252
  • ...
İHH`ya Hatay`da silah komplosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Radikal, Bugün ve Todays Zaman gazeteleri tarafından haberleştirilen ve İHH`ya ait olduğu ileri sürülen silah dolusu TIR`ın yakalandığına dair haberler yalanlandı.

Konuyla ilgili İHH yazılı açıklama yapılırken, İHH Başkanı Bülent Yıldırım da açıklamada bulundu. Yıldırım, Kanal 24`e canlı bağlanarak, "İHH`ya ait olduğu söylenen tır kesinlikle bize ait değil. Bu bize yapılan bir operasyon ve biz bu operasyonu kimlerin yaptığını çok iyi biliyoruz, bunların kim olduğu ortaya çıkacak. Bundan sonra her türlü saldırıyı bekliyoruz. Onlar bizim yakamızı bırakmıyor, bizde onların yakasını bırakmıyoruz! İsrail cezasını çekecek. Yurt dışında çalışan arkadaşlarımızın başına bir şey gelirse bunun hesabını verecekler. Hukuk davası açacağız" dedi.

SOSYAL MEDYA`DA LİNÇ KAMPANYASI
Radikal`in haberinin ardından Twitter`da İHH`ya karşı adeta bir linç kampanyası başlatıldı. Kendi ülkesini "teröre destek veren ülke" gibi göstermek isteyenler İHH`nın silah taşıdığı TIR`ın yakalandığını bağıra bağıra duyurmaya çalıştı.

TODAY`S ZAMAN HABERİ GERİ ÇEKTİ
Gülen Cemaati`nin İngilizce yayın yapan gazetesi Today`s Zaman haberi bir an önce dış dünyaya duyurmaya çalıştı. Today`s Zaman, TIR dolusu silah ve mühimmatın Suriye`ye gitmek üzereyken Hatay`da yakalandığını ve bu TIR`ın İHH`ya ait olduğunu haberleştirdi.

Ancak haber yalan çıkınca da haberi yayından almak zorunda kaldı.
 
 
 
İHH`DAN YAZILI AÇIKLAMA
"İHH`nın merkezine de bölgedeki ekiplerine de böyle bir yardım gönderildiğine dair bir bilgi olmadığı gibi, bölge ekiplerimiz Kırıkhan jandarma birimine giderek, olay yerinde İHH ile alakalı herhangi bir aracın söz konusu olmadığını teyit etmiştir.Hatay İl Jandarma Komutanlığı, avukatlarımıza İHH ile ilgili bir bilgi olmadığını bildirmiştir. Radikal gazetesinin, İHH adını vererek bu haberi karalama amaçlı yapması manidardır. Her türlü hukuki yola başvuracağımızı ve dava hakkımızı saklı tutarak şimdilik bu kadar açıklama ile kamuoyunu aydınlatmak istiyoruz. 17 Aralık operasyonu ile beraber oldukça sıklaşan bir şekilde kurumumuza yönelik iftira, karalama, tuzak oyunlar oynandığına dikkat çekerek, medya kurumlarını da tüm ilgili yetkili kurumları da mensubiyetlerine binaen değil, dürüstçe ve ahlaki/etik ve hukuka uygun davranmaya davet ediyoruz.``
 
SOSYAL MEDYA`DA HABERLERE TEPKİLERDEN BAZILARI
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir