• DOLAR 32.549
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2445.806
  • ...
Midyat'taki STK'lardan Başbakana destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Mardin'in Midyat ilçesinde faaliyet gösteren Sivil Toplu Kuruluşları (STK)tarafından , yolsuzlukla mücadele adı altında başlatılan ve asıl amacı Türkiye'yi kaosa sürüklemek olan operasyonları protesto etmek amacıyla, "Hiçbir Vesayeti Kabul Etmeyeceğiz" adı altında basın açıklaması düzenlendi.

 

Midyat Belediye Sarayı Bitişiğindeki parkın önündeki alanda toplanan STK'lar adına basın açıklamasını, Midyat Özgür Eğitim-Sen Midyat temsilcisi Abdulhakim Şahin okudu.

 

"Bu bir yolsuzluk operasyonu değildir"
Şahin konuşmasında, "17 Aralık 2013 günü yolsuzlukla mücadele adı altında başlatılan ve asıl amacı Türkiye'yi kaosa sürüklemek olan operasyonları protesto etmek amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Bizler, burada toplanan Midyatlı Sivil Toplum Kuruluşları olarak bu oyuna gelmeyeceğimizi bir yerlere duyurmak istiyoruz. Son günlerde yaşananlar göstermiştir ki, bu bir yolsuzluk operasyonu değil, tüm dünyada sömürü düzeni kuran İsrail ve Amerika'nın Türkiye'yi hedef alan kuşatma operasyonudur. Bu bir yolsuzluk operasyonu değildir. Amaç askeri vesayetten yeni kurtulmuş olan Türkiye'yi yargı vesayetine sokmaktır. Biz burada toplanan Midyat'ın STK'ları olarak hiçbir yolsuzluğu kabul etmiyoruz. Yapanları da alkışlamıyoruz. Yargı görevini yapmalıdır. Yolsuzluk yapan cezasını çekmelidir. Bizim karşı çıktığımız, yargı karar vermeden yargısız infaz yapılmasıdır ve 28 Şubat benzeri bir darbeye kalkışılmasıdır." görüşlerini dile getirdi.

 

Şahin konuşmasının devamında,"Yasaklanan ezanı serbest bırakan Menderes'e, 28 Şubat darbesiyle yıkılan Erbakan'a sahip çıktığımız gibi, Mısırda zalim Sisi'ye karşı çıkan, Müslüman kardeşlerin yanında yer alan, Suriye'de zalim Beşar Esat ve rejimine karşı, mazlum Suriye halkının yanında yer alan, İsrail'e haddini bildiren, Filistinli kardeşlerimizin yanında yer alan bu halk, Mili birlik ve kardeşlik projesi ile Güneydoğuda çözüm sürecini başlatan, Başörtüsünü kamuda serbest hale getiren, İmam Hatip ve Meslek Liselerine katsayı adaletsizliğini kaldıran, Türkiye'ye dünya devletleri arasında itibar kazandıran Recep Tayyip Erdoğan' a da elbette sahip çıkacaktır."

 

"Bu hareketler, cemaati yalnızlaştırmakta ve dışlanmasına sebep olmaktadır"
Son günlerde yaşanan olayların, İslami hizmetleri ve prestijli faaliyetleriyle milletten takdir gören cemaati yalnızlaştırdığını ve halk nezdinde dışlanmasına sebep olduğuna değinen Şahin, "Cemaat, Türkiye'yi hedef alan küresel operasyona bilerek destek vermektedir. Bütün İslam aleminin dua ettiği kişilere, beddua etmektedir. Sahip oldukları tüm medya ve diğer kuruluşlarla İsrail ve Amerika'ya destek vermektedir. Adeta ülkeye ve huzura topyekun savaş açmaktadır. Ve böylece maalesef ülkede yeni vesayetler tesis etmeye çalışmaktadır. Yapılan bu hareketlerle cemaat yalnızlaştırmakta ve dışlanmasına sebep olmaktadırlar. Cemaat içerisinde hakka ve halka samimiyetle hizmet eden kardeşlerimizin bulunduğuna inanıyoruz. Bu kardeşlerimize sesleniyoruz. Lütfen duruşunuzu ve durduğunuz yeri gözden geçiriniz. Bilmeden bu kirli oyuna alet olan kardeşlerimizi tövbe etmeye ve milletimizden özür dilemeye davet ediyoruz." dedi.

 

"Yolsuzlukların üzerinin kapanmasını istemiyoruz"
Şahin basın açıklamasının sonunda, "Buradan hatırlatıyoruz, unutulmamalıdır ki başa getirmek de, alaşağı etmek de halkın işidir. Başa gelmek isteyenler siyasi partilerini kurup siyasete girmeli, millet iradesini gayri meşru yollarla ele geçirmeye çalışmaktan vazgeçmelidirler. Buradan açıkça tekrar ediyoruz. Millet malına uzanan eller kesilmelidir. Bizler yolsuzluk yapanların en ağır şekilde cezalandırılmasını, yolsuzlukların üzerinin kapatılmamasını istiyoruz. Sonuç olarak, Midyatlı STK'lar olarak diyoruz ki, hükümet - cemaat çatışmasını fırsat bilip bundan menfaat uman dahili ve harici güçlerin beklentilerini boşa çıkarma vaktidir. Bu ülkeyi kutuplara ve kamplara bölmekle, çözüm sürecini sabote etmekle, milli iradeyi yok etmeye ve ülkeyi küresel güçlere peşkeş çekmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Millet her zaman yaptığı gibi bu oyunu da bozacaktır.Vakit büyük, güçlü ve bölgesinde lider Türkiye ideali için yeniden kucaklaşma vaktidir. Vakit kardeşlik vaktidir. Vakit oyunları bozma vaktidir. Bizler Midyatlı STK'lar olarak bu yolda tüm gücümüzle mücadele edeceğimizi ilan ediyoruz. Milletimizin de hakkın ve hakikatin takipçisi olacağına, kendisini ve ülkesini hedef alan küresel operasyonu bozguna uğratacağına, üzerine düşen görevi yerine getireceğine inanıyoruz."

Yapılan basın açıklamasının ardından grup sessiz bir şekilde alandan ayrıldı.( M. Sait Başaran İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir