• DOLAR 32.446
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.847
  • ...
"Fetih, zulümden adalete dönüştür"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mekke'nin İslam orduları tarafından 1383. Fetih yıldönümü Tarsus Müftülük Konferans solunda coşku ile kutlandı.

 

Anadolu Genlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen program saat 19.30`da Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

Programda açılış konuşmasını yapan AGD Tarsus Şube Başkanı Hilmi Tuzcu, "Bir tarafta Hıristiyan adeti yılbaşı kutlamaları, bir tarafta Mekke`nin fethi kutlamaları. Böyle hak ile batılın kalın çizgiler ile ayrıldığı bir gecede aramızda bulunduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

 

Programa konuşmacı olarak katılan AGD İç Anadolu Bölge Başkanı Nihat Altıparmak, Batının noel kutlamaları bahanesi ile Müslümanları uyuttuğuna dikkat çekerek, artık Müslümanların uyanası gerektiği söyledi.

 

Noel Baba gibi bir tipleme ile aile yuvalarımızı içten sarsıldığını belirten Altıparmak şunları söyledi: "Bakın bu gece dünya üzerinde Hıristiyanlar öyle bir oyun içindeler ki bu oyunda sakalı beyaz ama içi kara bir materyal kullanıyorlar. Neymiş Noel baba çocuklara oyuncak getiriyor. Bir müftünün dediği bibi Noel Baba da ahlak olsaydı bacadan değil, kapıdan girerdi. Bu tipleme ile yıllarca çocuklarımızda, Noel baba Hristiyan çocuklarına hediye getiriyor mesajı verdi ve bu şekilde çocuklarımızın kafasını karıştırıyor. Bakın bu gece bizim için önemli, çünkü bu gece fetih gecesidir. Fetih; karanlıktan aydınlığa, zulümden adalete dönüştür." şeklinde konuştu.

 

Program İmam Hatip Öğrencilerin seslendirdiği ilahi ve ezgiler geceye katılanlara duygusal anlar yaşattı.

 

Yapılan konuşmalardan sonra İmam Hatip Lisesi bünyesinde gerçekleştirilen futbol turnuvasında dereceye girenlere hediyeleri verildi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir