• DOLAR 32.315
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2293.917
  • ...
Peygamber Sevdalıları Bursa`da Mekke`nin fetih coşkusu yaşandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Yaptığı İslami etkinliklerle adından sıklıkla söz ettiren Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa koordinatörlüğü, Bursalılara Mekke`nin Fetih coşkusunu yaşattı.
 
Araştırmacı yazar Mehmet Göktaş`ın konuşmacı olarak katıldığı program Ördekli Kültür Merkezi`nde gerçekleştirildi.
 
Program sadece erkeklere yönelik olmasına rağmen salon hınca hınç doldu. Salona sığmayan vatandaşların koltukların yanlarındaki koridorlar ve programın yapıldığı salonun kapı önlerini doldurdukları görüldü.
 
Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Grup İkra`nın seslendirdiği ilahilerle devam etti. Daha sonra Mekke`nin Fethi`ni konu alan sinevizyon gösteriminin ardından programa konuşmacı olarak katılan ilahiyatçı yazar Mehmet Göktaş mikrofonu aldı.
 
Bugünlerde aslında Hz. İsa ve Hz.Meryem`den söz edilmesi gerektiğini kaydeden Göktaş Hoca, İslami sivil toplum kuruluşlarının, son yıllarda insanların sırf yılbaşı rezaletine düşmemesi için böylesi programlar tertiplediğine dikkat çekti.
 
"Fethi anlamak için Hudeybiye`yi bilmek icap eder"
Konuşmasının başında Mekke`nin Fethi`ni hazırlayan sebepleri anlatan Göktaş Hoca, Mekke Fethinin dönüm noktalarından biri olduğunu söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti: "Fakat Mekke`nin fethini anlayabilmek için Fetih suresini fetih suresini anlayabilmek içinde Hudeybiye`yi anlamamız icap eder. Hudeybiye antlaşması Müslümanlar için büyük bir fetihtir. Allah`u Teala sana büyük bir fetih vereceğiz dediği fetih Hudeybiye`dir. Onu niçin fethi anlatmak için Hudeybiye`ye temas etmeden geçemeyeceğiz."
 
"Peygamber Kafirlere karşı şiddetli Müslümanlara karşı merhametliydi"
Peygamber Efendimizin (s.a.v) Kafirlere karşı şiddetli Müslümanlara karşı ise merhametli olduğuna dikkat çeken Göktaş Hoca, "Eğer bir kafir kafirliğinde ısrar ediyorsa, O bir tek kafiri bile affetmemiştir. Bir tek kafiri bile bağışlamamıştır. Hendek savaşını okuyun bir bakalım savaşın sonunda neler oluyor. Peygamberimiz, `Kimdir o Kureyş müşrikleri ile birlik olup bize ihanet edenler, bize saldıranlar." demiş ve kim oldukları tespit edildikten sonra efendimiz hiç birini affetmemiştir." ifadelerini kullandı.
 
"Mekke`ye girerken öyle eğilmişti ki sakalları devesinin sırtına değiyordu"
Peygamber Efendimizin Mekke`yi fethinden bazı kesitler sunan Göktaş Hoca, "Peygamber efendimizin Mekke`ye gelişi zamanındaki üstün bir tevazusunu şu cümlelerle anlattı: "Bütün Mekke onu seyrederken, Kureyş onu seyrederken o öyle eğilmişti ki sakalları devesinin sırtına değiyordu."
Gökraş Hocanın konuşmasının ardından tekrar sahne alan Grup İkra`nın seslendirdiği ilahilerle program sona erdi.
 
(Zeki Aras/Veysi Siyah - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir