• DOLAR 32.46
  • EURO 34.765
  • ALTIN 2434.478
  • ...
Bingöl ve ilçelerinde fetih coşkusu- FOTO Galeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Mekke`nin fetih yıldönümü Türkiye`nin yüzlerce yerinde olduğu gibi Bingöl merkez, Karlıova ve Solhan ilçelerinde de coşkuyla kutlandı.
 
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bingöl Şubesi tarafından düzenlenen ve konuşmacı olarak Prof. Dr. M. Halil Çiçek`in katıldığı programa Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Bingöl Şubesi Başkanı Abdullah Narin, yılbaşı eğlenceleri adı altında Müslümanların düştükleri duruma dikkat çekti. Narin, "Hıristiyanlar bize ait hiçbir bayramı, kutsal günü ve geceyi kutlamazken biz maalesef şuursuzca, kendimizi inkâr edercesine bir Hıristiyan gibi yılbaşını kutlarsak bu doğru olur mu?" diye sordu.
 
Muhammed Emin Selami tarafından katılımcılara sunulan Kuran`ı Kerim ziyafetinin ardından verilen Mekke`nin Fethi konulu sinevizyonun, gösterimi katılımcılara duygu yüklü anlar yaşattığı gözlendi.
 
Programda bir konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. M. Halil Çiçek, Mekke`nin fethi ve sonrasında yaşanan önemli gelişmeleri anlattı. "Mekke`nin fethinde Resulullah`ın komutanlığına dair önemli mesajlar var" diyen Çiçek, Peygamberimizin affedici özelliğine dikkat çekti.
 
Konuşmaların ardından sahne alan Grup Selam sanatçılarından Hikmet, seslendirdiği Zazaca ve Türkçe ezgilerle katılımcıların beğenisini topladı.
 
Solhanlılar fetih programını yılbaşı kutlamalarına tercih etti
Anadolu Gençlik Derneği Bingöl Şubesi Solhan Temsilciliği tarafından Solhan YİBO Konferans Salonunda düzenlenen fetih programına Solhan halkı yoğun katılım gösterdi.
 
Program hafız Fatih Aysu hocanın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programa konuşmacı olarak katılan Yaşar Özer, Mekke`nin şehirlerin, Mekke`nin fethinin ise fetihlerin anası olduğunu söyledi.
 
Adına yılbaşı eğlencesi denilen ve neredeyse tüm dünya halklarına dayatılan çirkinliklere karşı tavır takınmanın İslam`ın bir gereği olduğunu ifade eden Özer, Milli piyango ile kitlelerin kumarla buluşturulmasını sağlayan, her türlü kötülüğe giden yolları açan, birçok gencin çeşitli bağımlılıklara yakalanmasına sebep olan, birçok insanda iffet duygusunu zedeleyen her türlü eğlence anlayışını reddettiklerini belirtti.
 
Programa katılan misafirlere Kuran-ı Kerim meali ve Mekke`nin Fethi kitapçığı hediye edildi. Program daha sonra sinevizyon gösterimi, ezgiler ve kapanış duasıyla sonlandırıldı.
 
Karlıova yılbaşına hayır, dedi
AGD Karlıova temsilciliği tarafından Karlıova Lisesi Konferans Salonunda büyük bir katılımla gerçekleştirilen Mekke`nin fethi programı gece geç saatlere kadar sürdü.
 
Bayan ve erkekler için ayrı salonlarda düzenlenen programa Karlıova Kaymakamı Selim Çomaklı, Özel İdare Müdürü Bayram Sümbül, HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı Murat Akansu ve Kar-Der üye ve gönüllüleri katıldı.
 
Programda Mesut Turan Mekke`nin fethi ile ilgili bir konuşma yaptıktan sonra, tiyatro oyunu sahnelenerek şiirler okundu. Katılımcılara verilen numaralı hadisler arasında seçme yapılarak birçok katılımcıya hediyeler verildi.
 
Program, Aşk-ı Efza İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilerle gece geç saatlerine kadar devam ett. (Emrullah Araz, Behçet Aslan, Bülent Temiz - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir