• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
"Mekke'nin fethi bir gönüller fethidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Programa konuşmacı olarak katılan Hür Dava Partisi Gürpınar Belediye Başkan Adayı Levent Dalgın, "Mekke'nin fethi bir gönüller fethidir" dedi.

Van Köyleri Dayanışma Derneği Güzelsu Temsilciliği'nde yoğun bir katılımla gerçekleştirilen programda konuşan Levent Dalgın, Mekke'nin fethinin tarihin seyrini değiştiren örnek bir fetih olduğunu ifade ederek, "Bu Fetih önce gönüllerde başladı. Aslında Allah Resulü henüz Medine'ye hicret etmeden Mekke'nin fethine, Mekke'deki gönüllerin fethine başlamıştı. O gönüllere sunduğu iman ile aslında onları fethetmişti. Onun için Mekke'ye İslam ordularının girmesi fiili ferihtir. Asıl olan gönüller fethi ise çok daha öncesinden başlamıştı." Dedi.

"İslam tarihindeki fetihler gönüller fethidir"
"Allah Resulü'nün yaşadığı sıkıntı ve meşekatin ardından Allah'u Teâlâ'nın kendisine en güzel hediye olarak bu fethi nasip etmiştir" diyen Dalgın, "Bizlerde Allah Resulü'(as)'ın o güzel yolunu takip ederek insanların gönüllerine hitap etmeli ve insanların gönüllerini fethetmeliyiz. Yoksa sadece mekânları ele geçirmek işgalden başka bir şey değildir. Ama İslam Tarihindeki fetihlere bakın mekânlar değil gönüller fethedilmiştir" ifadelerini kullandı.

Köy halkının yoğun teveccüh gösterdiği program yapılan dualarla sona erdi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir