• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
Muş'ta Mekke'nin Fethi kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Muş Şubesi, 'Mekke'nin Fethi' yıldönümü münasebetiyle bir program düzenledi. Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen program, Lale Cami İmamı Ahmet Bursa'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur'an-ı Kerim'in ardından AGD Muş Şube Başkanı Aydın Suna selamlama konuşması yaptı. 'Yılbaşı' olarak adlandırılan 31 Aralık gecesinde eğlence adı altında sergilenen, kitle iletişim araçlarıyla adeta bütün insanlara dayatıldığını ifade eden Suna, "Bizlerin farklı inançların ve kültürlerin kutsal kabul ettiği ya da değer atfettiği şahıslara, sembollere, mabetlere karşı işlenen sözlü ya da fiili saldırıları tasvip etmemiz, desteklememiz ya da onaylamamız mümkün değildir. İnancımız gereği yaşama hakkını, mülkiyet hakkını, neslin ve ailenin korunması hakkını, aklın korunması hakkını nasıl temel hak ve hürriyetlerden sayıyorsak aynı şekilde düşünce ve inanç özgürlüğünün de temel bir insan hakkı ve hürriyeti olduğuna inanıyoruz.'' dedi.

Aynı coğrafyayı paylaşan farklı inançlardan insanların da önem verdiği, kutsal olarak kabul ettiği, bayram olarak kutladığı günlere karşı da o inançların mensuplarını rencide edecek, üzecek davranışları onaylamadıklarını kaydeden Suna; "Çünkü bu bayramlar ya da kutlamalar onların inançlarının gereğidir. Öte yandan yılbaşı olarak adlandırılan 31 Aralık gecesinde eğlence adı altında sergilenen, kitle iletişim araçlarıyla adeta bütün insanlara dayatılan ve vicdanları köreltecek boyutlara ulaşan debdebeyi ve İslam'ın asla tasvip etmediği alkol tüketimi ya da Milli Piyango gibi çirkinlikleri de her türlü platformda eleştirmeyi de bir görev olarak addediyoruz." şeklinde konutu.

AGD Muş Şube Başkanı Aydın Suna'nın selamlama konuşmasından sonra Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat'ın konferansı ile devam etti. Polat, Allah'a teslimiyeti bir kuralına göre oynanan bir oyuna benzeterek örneklendirdi.
Polat sözlerini şöyle sürdürdü, "Bir oyun oynadığınız zaman, oynadığınız oyunu kuralına göre oynamak zorundasınız. Allah'a imana ve teslimiyete geldiğimiz zaman diyoruz ki Ya Rabbi, ben oyunun kurallarını sen nasıl istiyorsan o şekilde oynatacağım. İşte bu anlayışın bir tarafında Rabbimize şöyle bir söz veriyoruz. Ya Rabbi ben eğer çalışırsam sende bana katkı sun. Ben eğer çalışırsam sende benim elimden tut. Biz Fatiha suresini okurken hep şöyle bir dua yaparız. 'Ya Rabbi bizi doğru yala ilet. Senin kendilerine nimet verdiklerinin yoluna, gazaba uğramış ve sapmışların yoluna değil' diyoruz."

Yoğun bir katılımla gerçekleşen program yapılan konuşma, şiir dinletisi, ilahi ve ezgilerle sona erdi. (M. Şirin Çağlayan -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir