• DOLAR 32.589
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2458.572
  • ...
Bursa polisi ne yapmaya çalışıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA- Bursa`da yaşayan Abdulmecit Çay, adlı vatandaş, adli bir işlem için gittiği adliyede polisler tarafından yaka paça gözaltına alındı. Polis merkezine götürülüp sorguya alınan Çay`a polisler tarafından yöneltilen sorular, Bursa polisi ne yapmaya çalışıyor? sorusunu akıllara getirdi.

Polislerin adliye girişinde kendisini yere yatırıp kelepçe vurmak istediğini iddia eden Çay, polislerin bu tutumundan şikâyetçi olacağını belirtti.

İddiaya göre, olay saat 11.20 sıralarında Bursa Adliyesinde meydana geldi. Çay, adli bir işlem için adliyeye gitti. Adliye kapısından içeri giren Çay, biranda kendisini yere yatırmak isteyen polislerle karşılaştı. Çay ,polislerin kendisine Metin diye hitap ettiklerini kendisinin de polislere Metin olmadığını öyle birini de tanımadığını defalarca söylemesine rağmen polislerin ısrarla kendisine başka şahıs muamelesi yaptığını söyledi.
Çay yaşadığı olayı şöyle anlattı: "Benim adli bir işim vardı ve Bursa adliyesine gittim. Kapıdan içeri girdim X RAY cihazından geçer geçmez biran da 2 sivil polis beni yatırmak istedi. Bende durun ne yapıyorsunuz deyince, `Sen Metin`sin dediler. Bende yok Ben Metin değilim öyle birini de tanımıyorum dememe rağmen ikna olmadılar. Bende kendilerine kimlik gösterdim. Bu sefer de bana bu kimlik sahte dediler. Yıllardır kullandığım kimlik nasıl sahte olur diye sorunca polisin biri `Ben bu işin uzmanıyım bu kimlik sahte`dedi."

Polislerin ikna edemediği için ağabeylerini çağırdığını onlarında kimlik göstermelerine rağmen polislerin yine ikna olmadıklarını öne süren Çay, "Seni gözaltına alacağız dediler bende kendilerine benim mahkemem var yetişmem lazım dememe rağmen dinlemediler. Ve beni alıp polis merkezine götürdüler. Yolda onlara bana neden terörist muamelesi yapıyorsunuz diye sordum onlarda bana teröristsin zaten Hizbullah`tan yatmışsın dediler. Bende kendilerine o olayın bununla ne alakası var diye sorunca da bir şey diyemediler."diye konuştu.

Polis merkezinde parmak izi alınan Çay`ın kimliğinin sahte olmadığı ve Metin diye bir şahısla da alakası olmadığı öğrenilince hastaneye götürülen Çay, rapor alındıktan sonra serbest bırakıldığını söyledi.

Konuyu yargıya taşıyacağını belirten Çay, böyle bir yanlış anlaşılmadan insanlara terörist muamelesi yapan kişilerin iyi niyetli olmadığını ve bunun kasıtlı yapıldığını öne sürdü.
Hizbullah cemaatine üye olmak iddiasıyla hapis yattığını belirten Çay, polisler tarafından böyle insanlık dışı muamelelerle, sürekli karşı karşıya kaldığını dile getirdi.
 
(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir