• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Erdoğan: Kimse Bize Diz Çöktüremez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Erdoğan Sakarya`da toplu açılış töreninde konuştu. 17 Aralık operasyonunda hükümete yönelik bir komplonun altını çizdi. Medyaya servis edilen bir davanın adil olamayacağını söyledi. Bildiri yayınlayan savcı için de çok sert konuştu.

İşte Başbakan Erdoğan`ın Sakarya konuşması:

Allah hepinizden razı olsun. Rabbim dirliğimizi daim etsin. Uhuvvetimizi arttırp devam ettirsin. Sakarya yalnız değil. Şu anda 80 vilayetimiz paylaşıyor. Samsun`da havalimanında bu coşkuyu gördük. Pazar akşamı Trabzon`dan Lahor`a geçtik. İnanın aynı coşku orda da vardı. Ankara`da -6 derecede aynı coşkuyu gördük.

AK SAKALLI DEDELER ANNELER BİZE DUA EDİYOR

Her yerden aynı mesaj geliyor. Ak saçlı dedeler, başı yakmaklı analarımız çocuklarımız bize dua ediyor. Gazze`den Ramallah`tan, Musul`dan, Kerkük`ten, lahor`dan İslamabad`tan hayır duaları alıyoruz. Dünyanın her yerinden dua ediyoruz.

BOYNUMUZA AYAĞIMIZA PRANGA TAKTIRMADIK

Pakistan`da Muhammed İkbal`in kabrini ziyaret ettik. Osmanlılar`ın üzerine bire keder dağı yıkılmışssa 100 bin yıldız sönmedikçe şafak sökmez diyerek bizim yanımızda yer almıştı.

Biz bağımsızlığımız için 100 bin şehit verdik. İçimizden hainler, işbirlikçiler çıktı ama yılmadık. Yıkılmadık köle olmadık. Müstemleke olmadık. Boynumuza, ayağımıza pranga tattırmaık. Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış. demiş ya Akif.

KİMSE BİZE DİZ ÇÖKTÜREMEZ

Bundan sonra kimse bize diz çöktüremeyecek.

Bugün yolsuzluk kılıfına uydurularak bir operasyon tertipleniyor. Burada farklı bir maksat var. Minareyi çalan kılıfını hazırlar. Bunlar minareyi çaldılar kılıfı hazırladılar.

Bunlar çok tehlikeli işler. Yolsuzluk süsü vererek Türkiye`yi hedef aldılar. Bunu yaparken üzülerek ifade ediyorum. Benim ülkemin medyasını, polisin, savcısını kullandılar.

MENDERES`E DE AYNI TEZGAH TERTİPLENDİ

Merhum Menderes hükümetini düşürmek için de aynı tezgahı tertiplediler. 1980`de de aynı tezgahı sergilediler. 28 Şubat`ta da merhum Erbakan`ı aynı yöntemle iktidardan uzaklaştırdılar.

Türkiye eski Türkiye değil. Gerçekleri milletten saklıyorlardı. Artık o devirler geçti. Bu aziz millet ferasetiyle neyin ne olduğunu anladı.

YENİ TÜRKİYE`Yİ HAZMEDEMİYORLAR

Geçmişte baskı vardı. Millet içine atıyordu vakti gelince sandıkta hesap soruyordu ama o da geçti. Tabii sandıkta da hesap sorulacak. Benim Sakaryalı vatandaşım sandığı patlatacak.

Ben bugün farklı bir şey söyleyeceğim: Bu ülkede egemenlik yargın, yürtümenin değildir. Bu ülkede egemenlik milletindir. Herkes Anayasa`daki yerini iyi bilecek.

Kimse kalkıp da yargılama sürecini baskı altına alamaz. Eğer bunu yapmaya çalışan bir kurumsa millet buna hesap sorar.

Şunun altını çiziyorum: Bu saldırı sadece hükümete değil. Bu saldırının amacı millettir. Bu saldırının hedefi ekonomisi büyüyen Türkiye`dir.

Yeni Türkiye`yi hazmedemiyorlar. Biz geldiğimizde neydi milli gelir? 230 milyar dolar. Şimdi 800 milyar dolar. Bunu hazmedebilirler mi?

FAİZ LOBİSİ KUDURMUŞ DURUMDA

Biz göreve geldiğimizde borçlanma faizi yüzde 60`tı. Biz bunu 4-5`e indirdik. Faiz lobisi kuduruyor. Bu ne demek 642 milyar biz bu işi indirdik. Yani eski rakamla 642 trilyon. İşte bunlarla bu yollar yapılıyor. Bunlarla okullar, TOKİ`ler yapılıyor. İşte şu yanıbaşınızdaki yüksek hızlı trene tahammül edemiyorlar.

Onlar hala eski tren diyorlar. Onlar geçti. IMF 23.5 milyar dolar borç vardı. Kim ödedi biz ödedik. Şu anda biz onlara borç verir hale geldik.

Merkez Bankası`nın kasasında 27.5 milyar dolar vardı. Şimdi ne var 136 milyar dolar vardı. Ey MHP sen nasıl milliyetçisin.

EY SAVCI SEN NEREYE ÇALIŞIYORSUN AÇIKLA

Medyaya servis edilen bir dava adil olabilir mi? İhale yolsuzluğunu yapan bir iktidar bunu başarabilir mi? Sen nesin? Çıkmış bildiri dağıtıyor. Yargının tarihinde böyle bir şey var mı?

Sen tertemiz insanları nasıl lekelersin? Sen nereye çalışıyorsun? Sen açıklamazsan biz açıklayacağız.

Türkiye`nin ayağa kalkmasını istemiyorlar. Şehit gelmediği için rahatsızlar. Gazze dedik, Filistin dedik rahatsız oldular.

Kendi kararlarımızı kendimiz verdiğimiz için rahatsız oldular. Az önce Sakarya TeknoPark açılışında ifade ettim. Türkiye kendi tankını üretiyoruz. Bundan rahatsızlar. Kendi uydumuzu üretiyoruz bundan rahatsızlar. Türkiye kendi savaş gemisini üreten 10 ülkeden biri bundan rahatsızlar.

BU ÇETENİN KİME HİZMET ETTİĞİNİ BU MİLLET GÖRDÜ

Alnı secdeye giden benim kardeşim, bu devlet içinde çöreklenmiş çetenin neye hizmet ettiğini gördü.

Müslümana beddua edenleri kimler adına çalıştığını benim müslüman kardeşim anlamıştır. Biz duaya davet edeceğiz. Bedduaya lanet duaya davet. Bizler faniyiz. Vakti zamanı gelince biz gideriz. Biz bir şey istiyoruz.

Biz milli irade için bir şey istiyoruz; İstiyoruz ki iktidarı millet belirlesin. Yürütme, medya, sermaye değil.

Biz diyoruz ki; bu işi millet belirlesin.

Akıl bize Allah`ın verdiği çok önemli bir nimettir. Biz sadece Allah`a kulluk ederiz. CHP ve MHP bu işe taşeronluk yapıyor.

CHP GENEL MÜDÜRÜ SENİN GEÇMİŞİN KİRLİ

Müsteşarımı İçişleri Bakanı yaptım. CHP Genel Müdür çıkmış diyor ki; parlemontada başka bir adam yok muydu diyor. Ben de genel müdüre diyorum ki; yolsuzluk yüzünden partinden ihraç edilmiş kişiyi İstanbul`dan aday gösteriyorsun. Başka adam mı bulamadın. Kuyruğa kaynak yapmış beleşçilik yapıyor.

CHP hiçbir zaman siyaset üretememiştir. Dün sövdükleri savcı ve polise şimdi methiye düzüyor.

Yıllardır sövdüğü örgüte şimdi baston olmuş durumda. Şu an Sakarya`da ne hissediyorsanız diğer tümk iller de bunu düşünüyor.

Ülkemize saldıran bu alçaklara karşı bizim iman dolu göğsümüz gibi serhaddimiz var. Sizin dudaklarınızda o dua oldukça biz bu oyunu bozarız.

AK Parti üzerinde tettiplenen bu alçak oyun senin oyunla bozulur. Biz beddualarla dolaşmayacağız. Kalbi leyyin ile dolaşacağız. Sabredeceğiz. Biz şunu gayet iyi biliyoruz.

Ne demiş üstat:

Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz;/ Sen kıvrıl ben gideyim, Son Peygamber kılavuz. Yüz üstü çok süründük ayağa kalk Sakarya.

Ey CHP genel müdürü senin kirli bir geçmişin var. Rahşan affı olmasa sen bitmiştin. Sen daha SSK`yı yönetememişsin. Bir kasetle genel başkanını ekarte ettin. Yolsuzluktan kovulmuş bir adamı aday yaptın.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir