• DOLAR 32.278
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2455.478
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti saldırıyı lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi, yazılı basın açıklaması yaparak geçtiğimiz gün dernek gönüllerinden bir kişinin işyerlerine yapılan ses bombası ve molotofkokteylli saldırıyı lanetledi.
 
Yapılan açıklamada, dernek gönüllülerinin işyerlerine yapılan ses bombası ve molotofkokteylinin atılarak taciz edilmeye çalışıldığı belirtilerek, "Olaydan sonra olay yerine gelen güvenlik güçleri ise, olaydan çok dernek gönüllümüzün kimliği üzerinde durmuşlardır. Öyle zannediyoruz ki bu olay da, bölgemizde son bir kaç yıldır yapılan yüzlerce kundaklama ve saldırı olaylarından herhangi biri gibi meçhul kalacak ve olayın failleri ortaya çıkarılmayacaktır. Bunu tecrübelerimize dayanarak söylüyoruz. Ancak umarız ki bu düşüncemizde yanılırız." denildi.
 
Daha önce de aynı mahallede bulunan ve İslami faaliyetlerde bulunan bir öğrenci yurduna, yine gece geç saatlerde, ses bombalı saldırı yapıldığı ifade edilen açıklamada, "Maalesef basından da takip ettiğimiz kadarıyla bu olay da henüz aydınlatılmış değil. Bu olayların başka resmi kurum ve kuruluşlara yönelik yapılması halinde meselenin üzerinde çok daha fazla durulacağı ve muhtemelen aydınlatılacağı kanaatindeyiz. Sadece camiamıza yönelik olduğu için değil, kime ve hangi sebeple olursa olsun yapılan bu türden saçma, hedefsiz ve neticesiz tüm provakatif saldırıları nefretle kınıyor ve lanetliyoruz." denilerek tepki gösterildi.
 
Açıklamanın devamında ise, şunlar kaydedildi: "Bu işin perde arkasında varsa akıllı ve insaflı birileri onlara da şöyle sesleniyoruz; Bu memleketin çocukları ve gençleri üzerindeki kirli ve basit emellerinizden vazgeçmenin artık sırası gelmedi mi? Silahları, bombaları, molotofları hangi gayeye hizmet için, bu aziz halkın evlatlarına yöneltiyor ve atıyorsunuz? Bu halk yaptıklarınızı görmekte ve sizleri asla affetmeyecektir. Söz konusu olayı bir kez daha lanetlerken, kardeşimize de geçmiş olsun dileklerimizi yolluyoruz." (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir