• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
Elektrikler kesilince esnaf kepenk açamadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Tüm bölgede olduğu gibi Van'da da elektrik kesintileri halkı mağdur etmeye devam ediyor. Sabah saatlerinde kesilen elektriklerden dolayı elektrikli olan kepenklerini açamayan esnaf , işyerlerini açamadı. Saatlerce dükkânlarının önünde elektriğin gelmesini bekleyen Şerefiye Mahallesi esnafı VEDAŞ'ın özelleşmesiyle elektrik kesintilerinin daha da arttığına dikkat çekerek, yetkilileri göreve davet etti.

 

Yetkililere tepki gösteren esnaf bu sorunların artık çözülmesi gerektiğini belirterek, Büyükşehir olan bir yere bu tür sıkıntılarla uğraşmanın yakışmadığını ve yetkililerin ivedilikle soruna eğilmelerini istediler.

 

Elektrik kesintilerinden dolayı mağdur olduklarını ifade eden esnaf, bu gidişle kiralarını dahi çıkaramayacaklarını belirterek, "Fatura zamanı gelince bir gün bile geciktirmiyorlar. Bu mağduriyetlerimizi gidersinler. Bu gidişle kiralarımızı dahi ödeyemeyeceğiz. Bakın saat 10 daha da dükkânlarımız kapalı, bizler de bu soğukta bekliyoruz." diyerek kesintilere tepki gösterdiler.

 

Öte taraftan tüm bölgede olduğu gibi Van'da da özellikle havaların soğuması ile sık sık kesilen elektrikler, gerek halkı gerekse de esnafı mağdur ediyor. (Murat Dalgın, Sedat Karatay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir