• DOLAR 32.521
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2441.388
  • ...
Soğuk hava su şebekesini dondurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Kentte etkili olan aşırı soğuklar, hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Etkili olan soğuklar sebebiyle şehirde birçok ev ve işyerinin içme suyu boruları dondu. Ev ve işyeri su şebekeleri donanan vatandaşlar, Belediyeye başvurarak çare bulmaya çalışıyor.

 

Gelen ihbarları değerlendirmeye alan Belediye ekiplerinin şoklama yöntemi ile, donan su borularını çözmeye çalıştıkları görüldü.

 

Yaklaşık 15 günden beri etkili olan soğuk hava nedeniyle ev ve iş yerlerinden sürekli donma vakıalarıyla ilgili ihbar aldıklarını belirten Muş Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü personeli Hakim Söylemez, Belediyeye gelen ihbarlar doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini, günde yaklaşık 15 ev ve işyerinin sularını açmaya çalıştıklarını belirtti.

 

Söylemez, "Gelen müracaatlar üzerine şok ekibi olarak vatandaşlara yardımcı oluyoruz. Günde 15 evin suyunu açmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince arkadaşlara yardımcı oluyoruz. 24 saat esasına göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

 

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede de, soğuk hava ve karın oluşturduğu sorunlarla mücadele etmeye çalıştıklarını söyledi.

 

Soğukların etkili olduğunu kaydeden Dede, "Soğuklar aniden bastırınca birçok ev ve işyerinin suları dondu. Belediyemize bağlı ekipler şoklama yaparak vatandaşların evlerindeki musluklardan suyun yeniden akmasını sağlıyor." şeklinde konuştu. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir