• DOLAR 32.57
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2451.939
  • ...
Dilipak operasyonları değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
TOKAT - Tokat Belediyesi ve Tokat Kent Konseyi tarafından 26 Haziran Kültür Sarayı Konferans Salonu`nda düzenlenen "Sosyal Medya" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak; Siyaset, görsel medya, yazılı medya, ve İslam dünyası ile ilgili bir çok konuda değerlendirmelerde bulundu.

300 milyon insan haksızlığa itiraz ediyor
"Sosyal Medya" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Dilipak, eskiden lambalı radyolarının olduğunu, haber almanın her yerde mümkün olmadığını belirtti. Günümüzde internet sayesinde dünyanın her köşesindeki olayın hemen duyulduğunu, neredeyse hiçbir bedel ödemeden bilgiye ulaşılabildiğini ifade eden Dilipak, internetin bir fırsat olabileceğini söyledi. Dilipak, "Sosyal medya dünyada ne olup bittiğini araştırmamız için çok büyük bir imkan. Mısır`daki katliama kimsenin ses çıkarmayacağıdüşünülüyordu; Ancak darbeciler hiç beklemedikleri bir tepki ile karşılaştılar. Bu katliam`ın ardından, 90 milyon kişi rabia işareti yaptı. Daha sonra 300 milyon insan darbecileri ve onlara destek verenleri protesto etti. İşte Rabia platformu böyle doğdu. Herkes şok oldu. Ve bu gelişmeye artık 300 milyon insan haksızlığa itiraz ediyor-edebiliyor" diye konuştu.

Gazeteci-yazar Dilipak, "Bugünkü olaylar bizim sinir sistemimizi canlandırmalı. Yaşadığımız olaylar sistem içine sızmışajanları temizlemek için fırsat olmalı. Dayanışmamızı arttırmalı. Gelecek için daha umutla, kararlıkla bu tecrübelere sahip olarak yolumuza devam etmemiz gerektiğini ve gelecek için umutla, kararlılıkla, edinilen tecrübelerle yola devam edilmesi gerektiğini belirterek, "Bizim kurtuluşumuz İslam ümmetinin kurtuluşu olacak. Bugün Mısırda Mursi`ye idam istiyorlarsa, burada da Tayyip Erdoğan`a da aynı mesajı vermeye çalışıyorlar" ve dahası Bangladeş`te Abdulkadir Molla`ya yapılan idam, aslında hepimize aynı adresten yönetilen tehdittir." dedi.

Türkiye`yi kaybetmenin bedelini ödeyemezler
Öte yandan, Türkiye ile Çin`in "gümrük anlaşması" yapması durumunda 10 yıl içerisinde çok şeyin değişeceğini belirten Dilipak, "Bu süreç içerisinde Almanya`ya bile insani yardım gönderirsiniz. Yani Almanlar Ne elektronik satabilirler, ne otomobil, ne de beyaz eşya. Gücünüzün farkına varın. Ama bizim gibi bir ülke`yi kaybetmenin bedelini ödeyemezler. İstediklerişey, kendilerinin kontrol ettiği birini başa geçirmek istiyorlar." Bunu da başaramadıkları gibi bizi de durduramazlar. diye konuştu.
Daha sonra, İran ambargosu`nun kalkmasının sebebinin,İran`daki paranın Irak üzerinden Türkiye`ye girişini engellemek olduğunu savunan Dilipak, "Türkiye`de Boşnaklardan, Arap dünyasından ve dünyanın her köşesinden para geliyor. Şimdi para girişini engellemek için `Türkiye`ye kara para girişi var` diyerek, yolsuzluk operasyonunun maskesi altına para girişine aracılık edenlere, mal varlığına el koyma ihaneti oynanıyor. Yolsuzluk iddialarının arkasına saklanmış başka bir ihanetler de var." iddiasında bulundu.

"Allah Belanızı Versin"
Son olarak, "Bir insanoğlu suç işledi diye kendi istifa edebilir? Bunu bir onur meselesi yapabilir ve istifa etmeyebilir de. Çünkü suç şahsidir. Eğer gerçekten bir suç varsa o zaman hem kendileri ayrılabilirler hem onların görevlerine son verilebilir." Onun için, yarın ki çıkacak yazı için de `Allah belanızı versin!` başlığı olacağını,yani Küçük şahsi menfaatler uğruna ya da uçkur hesabı uğruna yetim malına el uzatan, bir davanın önlenmesi için komplolara zemin oluşturan ahlaksızlara`Allah belanızı versin` diyerek konferansı noktaladı.

Konferansa katılımlarından dolayı, Tokat Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet ÇETİN tarafından Dilipak`a teşekkür mahiyetinde tablo hediye edildi.
(Emrullah Güneş-İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir