• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...
Ölüm tokasına yasak geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Emniyet kemeri takılı olmadığında sinyal veren sistemi engellemek için kullanılan aparat(toka) Bursa Valiliği tarafından yasaklandı.

Bursa Valiliği yaptığı yazılı açıklamada emniyet kemerinin tokasını bulundurana, kullanana ve satana idari yaptırım uygulanacağını bildirdi.

Yazılı açıklamada, denetimlerde ve medyada çıkan haberlerde, sürücülerin ve yolcuların araç içerisindeki emniyet kemeri hatırlatma sisteminin uyarı vermemesi için emniyet kemeri kilit ünitesine aparat taktıkları, bunun emniyet kemeri kullanma alışkanlığını olumsuz yönde etkilendiği belirtildi.

Aparatın kullanımı halinde idari yaptırımların uygulanacağının bildirildiği açıklama da şu ifadelere yer verildi:"Araçlarda, araç sürücüsü ve içindekilerin emniyet kemeri hatırlatma sistemini devre dışı bırakmak için kullandıkları aparatın (Toka) engellenmesi, sürücülerin ve yolcuların emniyet kemeri kullanma alışkanlığının en üst seviyeye çıkartmak suretiyle can kaybı ve yaralanmaların önüne geçilmesi amaçlanmaktadır.

Bu nedenle Bursa İli genelinde, emniyet kemeri hatırlatma sistemini devre dışı bırakmak için aparat üretimi, satışı, araçlarda bulundurulması ve kullanılma eylemleri ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11'inci maddesinin (a), (c) ve (e) bentleri ile 66'ncı maddesi gereğince yasaklanmasına,

Bu yasağa aykırı hareket edenler hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun "Emre aykırı davranış" başlıklı 32.maddesi gereğince idari yaptırım uygulanmasına, Valiliğimce karar verilmiştir."(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir