• DOLAR 32.256
  • EURO 34.729
  • ALTIN 2405.211
  • ...
BDP`liler imama hakaret ettiler, camiyi terk ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da BDP`li olduklarını belirten bir grup Cuma Namazı`nda olay çıkardı. Cumhuriyet Caddesi eski Van Belediye binasının altında bulunan Belediye Camisinde hutbe veren İmam Rahmi Arvas, Türkiye`de son dönemdeki gelişmelerin ABD ve İsrail oyunu olduğuna dikkat çekerek dış güçlerin fitne ve fesat yaymak için ülkeyi karıştırmaya çalıştığını ifade etti. Bu sırada BDP`li oldukları belirtilen bir grup imama tepki göstererek Sen kimi savunuyorsun? diyerek tepki gösterdi. İmama hakaretler yağdırdıkları ileri sürülen grup camiyi terk etti. Bununla da yetinmeyen BDP`liler cemaatin camiyi terk etmesini istedi.

BDP`li olduklarını belirten grup daha sonra camiinin önünde durarak imamı beklemeye başladı. İmamı darp etmek isteyen grup, imamı sahiplenen cami cemaati tarafından uzaklaştırıldı.

Camide yaşananları anlatan görgü tanıkları, grubun imama hakaret ettiğini ve imamı dövmek için cami kapısında beklediğini belirttiler.

Tepkiler ADB ve İsrail için mi?
Cuma namazını kılmak için Belediye Camiine gittiklerini belirten Hakan Ertutar, Cami imamının hutbe verdiği sırada 20-30 kişilik bir grubun bağırmaya başladığını belirterek, " İmam yaşananların Amerika ve İsrail fitnesi olduğunu söyledi. Müslümanların bunların karşısında dikkatli olması gerektiğini, Müslümanların birbirlerine düşürülmek istendiğini ve Türkiye`nin kaosa sürüklenmek istediğini söylediği sırada bunlar kalkarak "Sen AKP`li misin? AKP yaltağı mısın?" diye bağırmaya başladılar. Ondan sonra imama hakaret ettiler. Bunlara tepki gösteren cami cemaatini de çekiştirerek camiyi terk etmelerini istediler." dedi.

"İmamı tehdit ettiler"
Söz konusu grubun dışarıya çıkıp İmamı beklediğini ifade eden Ertutar, "İmamı tehdit ettiler. Cami cemaati imama sahip çıkınca bunlar bir şey yapamadılar. Olay yerine polis ekipleri geldi ve imamın ifadesine başvurdular" diye konuştu.

"Camiye saygısızlık edip imama hakaret ettiler"

Olayın tanıklarından Ahmet Demir ise yaşanan olayı şöyle anlattı.
"Rahmi Hoca önce Bangladeş`te Abdulkadir Molla`nın şehadetinden ve Müslümanların bölük pürçük olmasından bahsetti. Sonrasında ise Türkiye`de yaşanan `yolsuzluk ve rüşvet` operasyonundan söz etti. Bunların dış mihraklı olduğunu ABD-İsrail işine geldiğini bunların ekmeğine yağ sürülmemesi gerektiğini ve bu konuda dikkatli olunması gerektiğine vurgu yaptı. Camide bulunan bazı kişiler tarafından bağrışmalar geldi. Daha sonra sözde cumayı protesto etme yoluna gittiler. Sonra cami ahlakına uymayacak şekilde bağırarak imama hakaret etiler. Söz konusu grup dışarı çıkarak cami kapısında beklemeye başladı. Sonra polis ekipleri geldi. Cami cemaatinin imamın arkasında durmasından dolayı imama sataşmaya cesaret edemediler. Cami cemaati sağduyulu davrandı. Camide tatsızlık çıkmasını istemediler"

İmamın tehdit ettiğini duymadığını ancak imamı dövmek için cami çıkışında beklediklerini söyleyen Demir, "İmamı tehdit ettiklerini duymadım. Ama hakarete varan söylemlerde bulundular." şeklinde konuşarak olayı anlattı.

Öte yandan geçtiğimiz yıl camiyi ve Cuma namazını protesto edip parklarda `Sivil Cuma` adı altında Cuma namazı kıldırmaya ve Müslüman halkı bölmeye çalışan BDP/PKK cenahının bu tavrı "Bu Müslümanlara karşı oynanmak istenen yeni bir oyun mu?` yorumlarına neden oldu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir