• DOLAR 32.5
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2441.1
  • ...
`İnsanlık Ölmedi, Yardımlar Afrika`ya`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Eğitim Bir-Sen Batman Şubesi Başkanı Mehmet Şafi Özperk Somali`de yaşanan kuraklık ve kıtlık üzerine yaptığı yazılı açıklamada, Eğitim Bir-Sen Batman Şubesi olarak Ramazan ayındaki iftar programlarını iptal ederek, parasını Afrika için başlatılan yardım kampanyasına bağışladıklarını ve halkımızı ve diğer kurumları da yardım kampanyalarına destek olmaya davet ettiklerini söyledi.

 

Özperk, başta Somali olmak üzere Afrika`nın son yılların en büyük kuraklık ve kıtlık felaketini yaşadığını belirtti. Büyük çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 11 milyon insanın ölüm sınırında yaşam mücadelesi vermekte olduğunu belirten Özperk, buna göre acilen gıda, temiz su, sağlık ve diğer insani yardımların ulaşmaması halinde bu insanların büyük bir bölümüyle birlikte insanlığın da Afrika sıcağında öleceğine inanmaktayız ifadelerini kullandı.

 

Özperk, Eğitim Bir Sen ailesi olarak, insanlığın ölmediğini, vicdanların tükenmediğini, erdemliliğin sözlüklerde kalmadığını göstermek için, `Yardımlar Afrika`ya, Afrikalı masum çocuklara` dediklerini ve bütün vicdan sahiplerini bu vahim felaket karşısında elinden gelen katkıyı yapmaya çağırdıklarını belirttiler.

 

Özperk, geçmişte Gazze, Beyrut ve sel felaketi yaşayan Pakistanlı kardeşlerimize yardım ettiğimiz gibi bugünde Afrikalı masun insanlara yardım etmeliyiz dedi. Batman Şubesi olarak geçen yılda Ramazan İftar programımızı iptal ederek o tarihlerde vahim bir sel felaketine maruz kalan Pakistan`a yardım gönderdiklerini ifade eden Özperk son olarak Eğitim Bir-Sen Batman Şubesi olarak tüm halkımızdan yardıma muhtaç bu mazlum milletler için başlatılan yardım kampanyalarına destek olmalarını canı gönülden temenni ettiklerini belirtti.

M. Sıddık Demir-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir