• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İDO yolcu taşımacılığından çekiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'yla İstanbul arasında deniz üzerinden yolcu taşıyan İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO), Aralık ayı sonu itibariyle bu faaliyetini durduracağını açıkladı.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İDO'nun aldığı yeni karar, Bursa Hava Yolları ve Büyükşehir Belediyesi'nce hizmete alınmaya hazırlanan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediye Meclisi´nin Aralık ayı olağan toplantısında konuşan Başkan Altepe, İDO'nun yılbaşından itibaren Bursa'yla İstanbul arasında yolcu taşımayacağını duyurdu. Geçtiğimiz günlerde İDO üst yönetiminin konuyla alakalı olarak kendisini ziyaret ettiğini ve Bursa'yla İstanbul arasında sürdürülen deniz ulaşımı için zam kararı alınmasını teklif ettiğini belirten Başkan Altepe, "'Biz işin içinden çıkamıyoruz, zam yapalım' dediler. Biz de 'Zam yapmayız' dedik. Bunun üzerine 'O zaman yılbaşından itibaren bu işi bırakıyoruz. Deniz otobüslerini kaldırıyoruz' dediler. Biz de hayırlı olsun' dedik." ifadelerini kullandı.

 

"İDO'nun gemileri BUDO'ya"
İDO yönetimince alınan kararın Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) kuruluş gerekçelerinin ne kadar haklı olduğunu ortaya çıkardığını ve düşük karlarla deniz taşımacılığı yapılabileceğinin dost ve düşman herkese gösterildiğini kaydeden Başkan Altepe, "Biz bu işe başladığımızda, herkes İDO'yla baş edemeyeceğimizi söylüyordu. Biz de bunu rahatlıkla gerçekleştirebileceğimizi ifade ediyorduk. Sonuçta haklı çıktık. İDO seferlerden çekildi, BUDO devam ediyor." dedi.

 

BUDO'yla Bursa'yla İstanbul arasında olan yolcu taşımacılığına çeki düzen geldiğini, fiyatların ve hizmetin vatandaşı rencide etmeyecek düzeye eriştiğini belirten Başkan Altepe, önümüzdeki günlerde İDO'dan boşa çıkacak araçları alma yönünde Büyükşehir Belediyesi olarak girişimde bulunacaklarını ifade etti. BUDO'yu kurarak ulaşıma, dolayısıyla ekonomiye katkı sağlamak, Bursalıların mağdur edilmesinin önüne geçmek istediklerini hatırlatan Başkan Altepe, "Yaz aylarında sıkıntı yaşamak istemiyoruz. Onun için ilk etapta, İDO'nun araçlarını almak için girişimlerde bulunacağız. Sıkıntı yaşarsak, alternatif yöntemlerle takviye yapacağız." diye konuştu.

 

BHY yılbaşından sonra
Meclis toplantısında Bursa Hava Yolları'yla (BHY) ilgili bilgiler de veren Başkan Altepe, Bursa'dan Anadolu'ya ve dünya ülkelerine olan hava ulaşımının yeni yılın ilk ayları itibariyle başlayacağını duyurdu. Şirketin kuruluş çalışmalarıyla ilgili tüm prosedürlerin tamamlandığını ve uçak firmalarıyla 50 ve 100 kişilik uçakların alınmasıyla ilgili görüşmelerin devam ettiğini vurgulayan Başkan Altepe, "BHY'nin seferlere başlaması ve ilk etapta yurt içine sonra da yurt dışına sefer düzenlemesi için gerekli tüm hesapları yapıyoruz. 'Hava ulaşımımız başladığı zaman sıkıntı çekmesin, sürdürülebilir olsun' diye tüm tedbirleri alıyoruz" şeklinde konuştu.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, meclisteki konuşmasında teleferik, Bursa Zoo Park'ın genişletilmesi, BursaRay Kestel Hattı, stadyum ve Bilim Teknoloji Merkezi konularına da değindi. BursaRay Kestel hattı ile Teleferiğin yılbaşında itibaren çalışmaya başlayacağını, BTM'nin de Aralık ayı içerisinde yeni binasına taşınacağını ve daha geniş binada geniş imkanlarla insanlara bilimi öğreteceğini kaydeden Başkan Altepe, Bursa Zoo Park'ın da kapalı mekanlarla donatılacağını, bu şekilde ziyaretçilerin yazın olduğu gibi kışın da mekanı rahatlıkla gezebilmelerinin önünün açılacağını kaydetti. Başkan Altepe, stadyumun çatısıyla ilgili teknik zorlukların aşıldığını, Timsah Arena'nın da 15-20 gün içinde hızlı şekilde kendisini göstereceğini ifade etti.

 

Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı'nın adı değişti
Öte yandan Özlüce Mahalle muhtarlığı ve mahalle sakinlerinden gelen talep ve imzalı dilekçe üzerine Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı'nın adı Özlüce Bulvarı olarak değiştirildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir