• DOLAR 32.588
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2423.863
  • ...
HÜDA PAR, Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Haber Merkezi

Yerel seçimlere birçok merkezde iddialı olarak giren, HÜDA PAR, bir çok il ve ilçede belediye başkan adaylarını açıkladı. HÜDA PAR’ın kuruluşunun yıl dönümünde Diyarbakır’da gerçekleştirilen tanıtım programında, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı da açıklandı. Seyrantepe Spor Salonunda gerçekleştirilen programa yoğun katılım oldu. Kur’ân-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Mehmet Yavuz’un yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti. Programda HÜDA PAR Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel Kürtçe bir konuşma gerçekleştirdi. sunulan sinevizyon gösteriminin ardından HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu bir konuşma yaptı. Program HÜDA PAR kurucu üyelerine verilen plaketle devam etti. Ardından kürsüye HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Mehmet Hüseyin Yılmaz çıktı. Diyarbakkır’lılara seslenen Yılmaz, Diyarbakır’a hizmet etmenin kendileri için onur olduğunu söyledi. Program yapılan dua ile son buldu.

MÜDAHALELERLE BOZULAN FITRATI YENİDEN İNŞAA EDECEĞİZ
Programın açılış konuşmasını yapan HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, “Kuşkusuz her siyasi parti bir ihtiyaca binaen ve gördüğü lüzum üzerine kurulur. Bizler de HÜDA PAR olarak ahsen-i takvim olarak yaratılan insan fıtratına dışarıdan yapılan müdahaleler sonucu bozulan bu fıtratı yeniden yapılandırma, değerlerinden, inancından, örf ve adetlerinden uzaklaşan toplumumuzu bu değerleriyle yeniden buluşturmayı hedef edinerek yola çıktık” dedi. HÜDA PAR yönetimi ve adaylarının sadece Allah’ın rızasını gözettiklerini dile getiren Yavuz, “Partilerin adaylarını açıkladıkları bugünlerde aday olabilme uğruna çeşitli entrikaların, Bizans oyunlarının döndüğü, cerbezeli ruh hallerinin yaşandığı mahfillere inat, Hür Dava Partisi’nin bütün adaylarında bir sükun, bir itmi’nan ve bir huzur var. Neden? Çünkü hedefte mevki, makam, şan, şöhret, alayiş ve nümayiş değil, Allah rızası var. Allah’ın rızasını gözeten bir hareketin yenilgisi olmadığı gibi kaybedeni de yoktur. Hareketimizin ana gayesi erdemli ve faziletli bir toplum inşa etmektir. Bu doğrultuda izzet pınarından kana kana içmek isteyen kadın-erkek, genç-yaşlı herkesi harama karşı helalin, münkerata karşı marufun, günaha karşı takvanın, zulme karşı adaletin, esarete karşı hürriyetin, kula kulluğa karşı Allah’a kulluğun sesini yükseltmeye davet ediyoruz. Hepinize ve hepimize mübarek olsun inşaallah” şeklinde konuştu.

ADAYLARIMIZ DİYARBAKIRIN EVLATLARI
Konuşmasına salat ve selamla başlayan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu katılımcıları Türkçe ve Kürtçe selamladı. HÜDA PAR’ın 1 yıl gibi bir sürede teşkilatlanmasını tamamladığını hatırlatan Yapıcıoğlu, “Bugün, başta medeniyet şehri Diyarbekir Büyükşehir adayımız olmak üzere bazı belediye başkan adaylarımızı sizlere açıklayacağız. Adaylarımızı zaten çok iyi tanıyorsunuz. Bizden daha iyi tanıyorsunuz. Çünkü adaylarımız dışarıdan ithal edilmiş adaylar değil. Bunu yapamazdık. Hz. Zülkifl ve Hz. Elyesa gibi peygamberleri yetiştirmiş, 500 ün üzerinde sahabeye ev sahipliği yapmış ve onlardan ders almış bu şehir Allah’ın izniyle kendi yöneticilerini haydi haydi yetiştirir ve yetiştirmiştir” dedi.

HÜDA PAR SİZİN PARTİNİZDİR
Konuşmasında HÜDA PAR’ın misyonuna değinen Yapıcıoğlu, “HÜR DAVA PARTİSİ, sizin partiniz, İslam’ı bir hayat nizamı ve mutlak adalet olarak gören, İslam’dan ve fıtrattan uzaklaşmaya itiraz eden, bu uzaklaşma nedeniyle acılar çeken, haksızlıklara, zulümlere uğrayan mağdur ve mustazafların, kendi memleketinde parya muamelesi gören, çoğunluk olduğu halde azınlıkların haklarına bile sahip olmayan mazlumların, mahrumların sesi ve siyaset sahasındaki temsilcisi olmak için kurulmuştur. Parti programımızı kaleme alırken kainata ve insana bakış açımız ile işe başladık. İnsanın ne olduğu, nereden gelip nereye doğru gittiği, yani yaratılış gayesinin ne olduğu sorusuna verilecek cevap işin özüdür. Siyasi bakış açılarının arasındaki fark da bu sorulara verilen cevaplar arasındaki farklılıklardan kaynaklanmaktadır. İnsanı dünyaya zevk ve sefa sürmek üzere gelmiş ve bir süre yaşadıktan sonra yok olup gidecek bir varlık olarak kabul eden düşüncenin insanlığa verecek bir şeyi yoktur” şeklinde konuştu.

KERVAN YÜRÜMEYE DEVAM EDECEK
Gayelerinin, Allah’ın izni ve yardımıyla hakkı hakim kılmak, adaleti ikame etmek, zulmün belini kırmak olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu, “Hedefimiz büyük, davamız kutludur. Hür Dava olarak misyonumuz insanlığın fıtratına dönüşüdür. Sadece memleketi değil beşeriyeti kurtarmak insanın fıtratına dönüşü, yaratılış gayesine uygun davranması ile mümkündür. Büyük hedeflere doğru yola çıkanları engellemeye çalışan çok olur. Yeryüzü zulüm ile dolmuş, zalimler her tarafı işgal etmişler. Zulmün her çeşidine savaş açtığımız için, bize düşmanlık eden, sesimizi kısmaya çalışanlar çok olacaktır. Dost düşman herkes bilsin ki tarih boyunca yapılan saldırılar varisi olduğumuz kutlu önderleri durduramadığı gibi bu saldırılar bizi de durduramayacaktır. Hazreti Adem ile başlayan bu mücadele kıyamete kadar devam edecektir. Yılmadık yılmayacağız. Bu kutlu kervan yürümeye devam edecek. Kalbinde Allah korkusu taşıyan yiğitleri başka şeylerle korkutamazlar. Bizim için şehadet, Allah’a kavuşmanın tezkeresidir. Ölüm başka bir aleme doğuş, kabir ahiret yurduna açılan bir kapıdır. Allah için sıkıntı ve meşakkat çekmek arınma vesilesidir. Hak gelince batıl zail olacak, biliyorlar. Korkuları bundandır, telaşları da bundandır. Ama korkunun ecele faydası yoktur. Beşeri ideolojiler de sahipleri gibi geçicidir, müruru zamana uğramaya mahkumdur” ifadelerini kullandı.

ÇİFT YÖNLÜ TAHAKKÜME KARŞI ÇARE HÜDA PAR’DIR
Ahiret inancı olmayan, Alah’a hesap verme bilincinden yoksun, Allah’a verdiği sözde durmayanların verdikleri sözleri de yerine getirmeyeceklerini söyleyen Yapıcıoğlu, “Kürdistan ve Kürtler çift yönlü baskı ve tahakkümden kurtulmak istiyorsa çare HÜDA PAR’dır. Vefakar, cefakar kardeşlerim! Malumunuzdur ki toplumu ıslah mücadelemizde yeni bir sürece girmiş bulunuyoruz. Partimizin kuruluşu ile girdiğimiz bu süreç genelde Türkiye, özelde ise bölgemizi ve gelecek nesillerimizi yakından ilgilendiriyor.Tarihi bir misyon yüklenmiş bulunuyoruz. Gelecek nesil sizin çocuklarınız olacak. Onların geleceği bugün yapacağınız çalışmalarla şekillenecek. O çocukların emin bir ortamda, hür bir şekilde inandığımız gibi yaşamalarını temin için cehd ve gayretimizi arttırmamız gerekiyor” diye konuştu.

ZAFERİNİZİ TEBRİK EDİYORUM
Konuşmasının devamında hanımlara hitap eden Yapıcıoğlu, “Kahraman bacılarım!
Emin olunuz ki hem partimizin yöneticileri ve üyeleri hem de çevremizde değerli görüşlerine başvurduğumuz ilim ve fazilet sahibi pek çok kişi bir konuda ittifak ediyorlar. Benim de şahsen bütün kalbimle inandığım, ittifak edilen konu şudur: Eğer siz kıymetli bacılar ciddi çalışır ve bu işi sahiplenir iseniz Allah’ın izni ve yardımıyla kimsenin tahmin bile edemeyeceği kadar iyi bir sonuç alır ve gelecek nesillerimizi, çocuklarımızı bataklığa saplanmaktan, ateş çukuruna düşmekten kurtarırız. İnşaallah zafer marşlarıyla birbirimizi tebrik ederiz. Yok eğer bu işe kadın eli değmez ise yani sizler bu işe sahip çıkmaz ve yeterince çalışmaz iseniz hiç kimse başarı beklemesin. Yani anlayacağınız bu tarihi sorumluluğun, bu ağır yükün büyüğü sizin omuzlarınızdadır. Yük sizin ve inşaallah zafer de tabii ki Allah’ın (CC) dilemesiyle sizin cehd ve gayretinizin tatlı meyvesi olacaktır. Bu nedenle seçimlere katılacağımız her yerde çalmadığınız kapı, ulaşmadığınız hemcinsiniz kalmamalı. Bunu gerçekleştireceğinize bütün kalbimle inanıyorum. Bugüne kadar yaptığınız çalışmalarınızda sahip olduğunuz ihlas ve samimiyet, gösterdiğiniz fedakarlık, ortaya koyduğunuz performans ve başarı bize bu inancı, bu güveni veriyor. Şimdiden zaferinizi tebrik ediyorum. Rabbimizden cehd, gayret ve ihlasınızı artırmasını, çalışmalarınızı bereketlendirmesini niyaz ediyorum. Ecrinizi iki cihanda da kat kat vermesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

EN GÜR SEDA İSLAM’IN SEDASI OLACAKTIR
Konuşmasında gençlere de seslenen Yapıcıoğlu, “Sizin yükünüz de ağırdır. Bu ağır yükü kaldırabilmek için iyi donanımlı olmanız gerekir. Kendinizi iyi yetiştirin. Çokça okuyun. Çevrenizdeki insanlarla iyi ilişkiler kurun. Enerjinizi büyüklerinizin tecrübeleri ile birleştirin. Ümidiniz güçlü olsun. Çalışmalarınızda gevşeklik göstermeyin. Ümidvar olun, şu istikbal inkılabatı içinde en gür sada, İslam’ın sadası olacaktır. Sizleri eman içerisinde muhafaza etmesi dileğiyle Celal ve ikram sahibi Allah’a emanet ediyorum” ifadelerini kullandı. Allah (CC) yardımcınız, koruyucunuz, yol göstericiniz olsun. Es-selamu aleykum we rahmetullahi we berekatuhu” dedi.

BU GÖREV BİZİM İÇİN ONURDUR
Programda konuşma yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Mehmet Hüseyin Yılmaz ise projelerini anlattı. iki sevinci bir arada yaşadıklarını ifade eden Yılmaz, “Dürüst siyaset gerçek adalet sloganıyla kurduğumuz partimizin 1. Kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Yoğun bir teşkilatlanma sürecinden sonra şimdi de dürüst belediyecilik gerçek hizmet şiarıyla yerel seçimlere katılmaya hazırız. Belediyelerimizin yönetimine ve halkımızın hizmetine talip başkan adaylarımızla karşınızdayız. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Partimizin, bizleri bu göreve layık görmesi bizim için bir onurdur, şereftir. Binlerce yıl medeniyetlere başkentlik yapmış olan güzel Diyarbekir’imizin yönetimine aday olmak ve buna layık görülmek, hemşeriniz olarak benim için aynı zamanda gurur vericidir. Benim için sokaklarında simit sattığım, ayakkabı boyadığım, ekmeğiyle suyuyla büyüdüğüm bu şehre hizmet etmek aynı zamanda bir vefa borcudur. Bizler, partimizin ve siz halkımızın adayları olarak şehirlerimizin yönetimine talibiz ve sizlere hizmet etmek istiyoruz. Hak yolda halka hizmeti, Hakk’a hizmet olarak gören adaylarla sahaya iniyoruz.

‘RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MEL’UNDUR’ TABELALARI YENİDEN ASILACAK
Belediyelerin halka hizmet için kurulmuş kurumlar olduğunu söyleyen Yılmaz, “Bu nedenle, sizlere en iyi hizmeti vermek için belediyelerin yönetimine talibiz. Belediyelerimiz halkın belediyesi, belediye başkanlarımız halkın hizmetinde olan kişiler olacaktır. Malumunuz yıllarca hep beraber çeşitli sıkıntılar yaşadık. İnancımız için, halkımızın geleceği için bedeller ödedik. Halen de bedel ödemeye devam ediyoruz. Bugün burada bedel ödemiş adaylarla sizlere hizmet etmek için huzurunuzdayız. Yıllarca horlanmış, dışlanmış, hakları gasp edilmiş, sessiz çoğunluğun sesiyiz. Sizlerle birlikte, el ele, omuz omuza yalınayaklılara, mazlum ve mustazaflara vaad edilen yeryüzü iktidarını gerçekleştirmeye geliyoruz. Bizim belediyecilik anlayışımızda belediyelerin malı yetim malı gibidir. Halkımızın yetimlerine sahip çıktığımız gibi belediyelere sahip çıkacak ve yetim malı gibi koruyacağız. Örgütçülüğün, yandaşlığın, rüşvetin, haracın, arsa vurgunculuğunun olmadığı bir belediyecilik anlayışını getirmek istiyoruz. Bizim yönetimimizde partizanlık olmayacak, adam kayırmacılık olmayacak, hortumculuk, vurgunculuk, yolsuzluk olmayacak, rüşvet ve haraç alınmayacak, halkımızın malı ve parası eşe, dosta, yandaşa, örgüte ve partiye peşkeş çekilmeyecek. Belediyelerin kapılarına asılan ‘rüşvet alan da veren de mel’undur’ hadisi yazan tabelaları kaldırmakla rüşvet meşru olmaz. Alan da veren de mel’unluktan kurtulmaz. İndirilen o tabelaları tekrar yerlerine asacak ve rüşvetle haraçla iş görmeyi sonlandıracağız. Sizlere dürüst ve şeffaf bir yönetim sözü veriyoruz” dedi.

“Evet, Kürt halkı Müslüman’dır. Kendisi gibi olanlar tarafından yönetilmeyi hak ediyor” diyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Müslüman bir toplumun idarecileri de dindar olmalıdır. Halkın yöneldiği kıbleye yönelmeli, onlarla yan yana saf tutmalı, secde etmelidir. Allah’a inanmayanlar, Onun emir ve yasaklarına uymayanlar, Peygamber’e saygısı olmayanlar, Müslümanları gerici ve yobaz olarak yaftalayanlar Müslüman halkımıza başkanlık edemez ve yönetici olamazlar. Sizler Müslümansınız ve Müslüman idarecilerin yönetimine layıksınız. Diyarbekir, peygamberler ve sahabeler şehridir. Diyarbekir, Peygamber’e saygının, sevginin ve bağlılığın şahidliğini yapan şehirdir. Diyarbekir’in, Kürdistan’ın, İslami kimliğini meydanlardan tüm dünyaya haykıran sizler, 30 Mart’ta bu kez sandıklardan haykıracaksınız. Emperyalistlerin Kürdistan coğrafyası ve halkımızla alakalı tüm oyunlarını bozacak, tuzaklarını boşa çıkaracaksınız. Dünya istikbarının saraylarında depremler meydana getireceksiniz inşallah”

REFERANSIMIZ KUR’ÂNDIR
Yaşantılarında olduğu gibi hizmetlerinde de tek referanslarının Kur’ân olduğunu dile getiren Yılmaz, “Bizler, sizlere layık bir yönetim için yola çıktık ve hak ettiğiniz yönetime kavuşmanız için şehirlerimizin, beldelerimizin yönetimine talibiz. Kürdistan’ın kaderini değiştirmek için Diyarbekir’in, Amed’in yönetimine talibiz. Zulmün bitmesi için, adalet için, halkımızın geleceği için, hürriyeti için yönetime talibiz. Allah’ın izni ve yardımıyla 30 Mart’tan sonra şehirlerimiz, HÜDA PAR’ın belediyecilik anlayışıyla tanışacak, fazla değil 5 yıl sonra da Kürdistan’ın tüm şehirlerinin iktidarı, halkımızın partisi olan Hür Dava Partisi olacaktır. Bizler nasıl ki ibadetimizde, kişisel yaşantımızda, aile hayatımızda, ticari ilişkilerimizde İslamı, Kur’an’ı referans alıyorsak siyasetimizde de kitabımız Kur’an’ı referans alıyoruz. Ona göre her şeyimizi tanzim ediyoruz. Bizler ile halkımızın arasında hakem olarak Kur’an olacaktır. Yönetime gelirsek hizmetlerimizde ayrımcılık yapmayacağımızın, adil olacağımızın teminatı olacaktır. Kur’an’ın gölgesinde İslami değerlere bağlılık sözü vererek sahaya iniyoruz. Medeni bir şekilde kavga, baskı ve dayatmadan uzak bir seçim süreci olmasını istiyoruz. Halkımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye atacak hiç bir olumsuzluğun olmaması için her zaman olduğu gibi bize düşen sorumluluğu yerine getireceğimizi buradan kamuoyuna deklare ediyoruz. Aynı sorumluluğu rakiplerimizden de bekliyoruz. Bize düşen, çalışmaktır, cehd ve gayret etmektir. Karar halkımızın, takdir Allah’ındır.”

AÇIKLANAN DİĞER ADAYLAR
Van, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da gerçekleştirilen programlarda açıklanan belediye başkan adayları ise şöyle:
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Mehmet Hüseyin YILMAZ
Sur Belediye Başkan Adayı, Mahmut UÇAR
Yenişehir Belediye Başkan Adayı, Fikri KARAVİL
Bağlar Belediye Başkan Adayı, Vedat TURGUT
Kayapınar Belediye Başkan Adayı, Şaban DALGIN
Silvan Belediye Başkan Adayı, Abdurrahman ORTAÇ
Dicle Belediye Başkan Adayı, Mehmet Sıddık AKTAN
Çermik Belediye Başkan Adayı, Ebubekir AKKILIÇ
Ergani Belediye Başkan Adayı, Metin KAYA
Çınar Belediye Başkan Adayı, Mahmut TEKDAL
Bismil Belediye Başkan Adayı, Abdussamed YALÇIN
Hani Belediye Başkan Adayı, Mehmet Sıddık AKYILDIRIM
Çüngüş Belediye Başkan Adayı, Mehmet EROĞLU
Eğil Belediye Başkan Adayı, Ali DURGUNSU
Kulp Belediye Başkan Adayı, Mehmet Sekan GÜNDÜZ
Şırnak Belediye Başkan Adayı, Halit TATAR

Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Av. M. Mehdi OĞUZ
Bahçesaray Belediye Başkan Adayı, Yalçın TAY
Başkale Belediye Başkan Adayı, Tevfik AYHAN
Çatak Belediye Başkan Adayı, Adem BALKA
Çaldıran Belediye Başkan Adayı, Selim ÇINARCI
Gevaş Belediye Başkan Adayı, Fetullah BOTAN
Gürpınar Belediye Başkan Adayı, Levent DALGIN
Saray Belediye Başkan Adayı, Kasım KEKLİK
Erciş Belediye Başkan Adayı, Halil CAROS
Muradiye Belediye Başkan Adayı, Kazım BİLİCİ
Özalp Belediye Başkan Adayı, Ahmet BAĞ
Edremit Belediye Başkan Adayı, Fevzi DOĞAN
İpekyolu Belediye Başkan Adayı, Selim SİVİ
Tuşba Belediye Başkan Adayı, Faruk TASAN

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Av. Emin GÜNEŞ
Haliliye Belediye Başkan Adayı, Fevzi KAV
Karaköprü Belediye Başkan Adayı, Halil İbrahim GÖVEN
Eyyübiye Belediye Başkan Adayı, Mehmet KIŞLAR
Hilvan Belediye Başkan Adayı, Cemal ÇINAR
Suruç Belediye Başkan Adayı, Mustafa DURMAZ
Akçakale Belediye Başkan Adayı, Halil AYDIN
Viranşehir Belediye Başkan Adayı, Yakup ESMER
Ceylanpınar Belediye Başkan Adayı, Metin DEMİR
Bozova Belediye Başkan Adayı, Müslüm ŞAHİN
Birecik Belediye Başkan Adayı, Mustafa BOZKURT
Halfeti Belediye Başkan Adayı, Nihat YETKİN
Harran Belediye Başkan Adayı, Mustafa BİNİCİ
Adıyaman Kâhta Belediye Başkan Adayı olarak Recai ARI,
Adıyaman Samsat Belediye Başkan Adayı Hamit ERTAN

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır il ve ilçe belediye başkan adayları İsim ve Soy isimleri şöyle:

1-Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Mehmet Hüseyin YILMAZ
1967 yılında Diyarbakır`da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Diyarbakır`da tamamladı. Dicle Üniversitesi hukuk Fakültesi mezunu olan Yılmaz, mezuniyetinden sonra serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Avukatlık yaptığı sırada takip ettiği davalar nedeniyle 2000 yılında tutuklandı. Hakkında açılan davalarda Hizbullah cemaati üyesi olmaktan yargılandı.

2003-2006 yılları arasında yurtdışında kalmak zorunda kaldı. 2007 yılından itibaren kapatılan Mustazaf Der`in Genel Başkanlığını yaptı. Mustazaflar Hareketi`nin partileştiği 19 Aralık 2012 tarihine kadar hareketin kurucu başkanı ve sözcüsü olarak bu görevi sürdürdü.

17 Aralık 2012`de Hür Dava Partisi`nin kuruluş dilekçesini veren Yılmaz 1. Olağan Büyük Kongre`ye kadar partinin Genel Başkanlığını yaptı. Büyük kongreden sonra partinin Hukuki ve Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevini sürdüren Yılmaz, evli ve 4 çocuk babasıdır. Yılmaz anadili Zazacanın dışında Türkçe, Kürtçe ve Fransızca bilmektedir.

2-Bağlar Belediye Başkan Adayı Vedat TURGUT
1976`da Diyarbakır`da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Diyarbakır`da, lise öğrenimini Adana`da tamamladı. Eskişehir Üniversitesi`nde okuduğu dönemde, İslami düşüncesinden dolayı 6 yıl cezaevinde kaldı. Bu süre zarfında Arapça ve Risale i Nur üzerine ihtisas yaptı. İnzar dergisinde yazarlık yapan Turgut, Çağrı FM ve Rehber TV`de Kürtçe ve Türkçe programlar yaptı.

Kapatılan Mustazaf Der`in yönetim kurulu üyesi olan Turgut, Hür Dava Partisi`nin kurucuları arasındadır. Belediye başkan adaylığı için Diyarbakır il başkanlığı görevinden ayrılan Turgut, anadili Kürtçenin dışında Türkçe ve Arapça bilmektedir. Turgut, evli ve 4 çocuk babasıdır.

3-Sur Belediye Başkan Adayı Mahmut UÇAR
1964 yılında Diyarbakır`da doğdu. İlk ve ortaokul öğrenimini Diyarbakır`da tamamladı. Diyarbakır Belediyesi`nde çalışan Uçar, 2001 yılında, 28 Şubat mağduru olarak belediyeden ayrılmak zorunda kaldı. İslami düşüncesinden dolayı 5 yıl değişik cezaevlerinde kaldı. Emlakçılık yapan Uçar, evli ve 4 çocuk babasıdır.

4-Kayapınar Belediye Başkan Adayı Şaban DALGIN
1973 yılında Diyarbakır`da doğdu. İlk ve ortaokul öğrenimini Diyarbakır`da tamamladı. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Dalgın halen serbest avukatlık yapmaktadır. İslami STK`lar bünyesinde de çeşitli hizmetlerde bulunan Dalgın, Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası`nda, genel başkanlık yaptı. Halen Hak ve Hürriyetler Derneği Hür Der`in genel başkanlığı görevini sürdüren Dalgın, evli ve 4 çocuk babasıdır.

5-Yenişehir Belediye Başkan Adayı Fikri KARAVİL
Mala İmama ailesinin bir ferdi olarak 1969 yılında Diyarbakır`da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Diyarbakır`da tamamladı. Kapatılan Mustazaf Der`in kuruluşunda görev aldı. Kendisi de yetim olarak büyüyen Karavil, 2009 yılında Yetim Der`i kurdu. Özellikle yetim ve öksüz gençlerin evlendirilmesinde büyük çaba harcadı. Siyonist İsrail`e karşı Mavi Marmara gemisinde yer alan Karavil, yaralı bir şekilde siyonistler tarafından hapsedildi.
Diyarbakır`da işadamı olarak ticari hayatını sürdüren Karavil, evli ve 5 çocuk babasıdır.

6-Silvan Belediye Başkan Adayı Abdurrahman ORTAÇ
1963 yılında Diyarbakır`ın Silvan ilçesinde doğdu. Kürdistan medreselerinde icazet alan Seyda Abdurrahman Ortaç, 3 yıl fahri imamlık yaptı. İslami hizmetlerinden dolayı yaşadığı topraklardan hicret etmek zorunda kaldı. Son 11 yıldır sürgün olarak Belçika`da yaşamakta olan Abdurrahman Ortaç, Evli ve 5 çocuk babasıdır.

7-Çınar Belediye Başkan Adayı Mahmut TEKDAL
1946 yılında Çınar`da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Çınar`da tamamladı. 7 yıl sağlık teşkilatında, 4 yıl Almanya`da, 18 yıl da Çınar Kaymakamlığı`nda şef olarak çalıştı. Çınar Kaymakamlığı`nda çalıştığı dönemde, üniversiteyi bitirdi. 2000 yılında İslami düşüncesinden dolayı tutuklanan Tekdal, emekli olmak zorunda kaldı. Tekdal, kapatılan Mustazaf Der`de genel başkan yardımcılığı görevini yürüttü. Mustazaflar Hareketi`nin ve Hüda Par`ın kurucu üyelerinden olan Tekdal, büyük kongreye kadar partinin genel sekreterliğini yaptı. Tekdal evli ve 6 çocuk babasıdır.

8- Çermik Belediye Başkan Adayı Ebubekir AKKILIÇ
1956 yılında Diyarbakır`ın Çermik ilçesi Yukarı Şeyhler köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çermik`te tamamladı. Tunceli Erkek Öğretmen Lisesi`nden mezun oldu.1974 yılında Bingöl`ün Karlıova ilçesinde öğretmenliğe başlayan Akkılıç daha sonra Çermik ilçesinde görevini sürdürdü ve 2000 yılında emekli oldu. Hür Dava Partisi kurucu üyeleri arasındaki yer alan Akkılıç evli ve 4 çocuk babasıdır.

9-Hani Belediye Başkan Adayı Mehmet Sıddık AKYILDIRIM
1960 yılında Hani`de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Diyarbakır`da tamamladı. Ziraat Bankası`nın değişik şubelerinde memur olarak çalışmaya başladı. Görevdeyken İslami hassasiyetinden dolayı 28 Şubat mağduru olarak tutuklanıp, cezaevine kondu ve memurluğuna son verildi. Dedesi Ali Çavuş, Şeyh Said kıyamına destek verdiği için başı kesilerek katledilmiştir. Akyıldırım evli ve 3 çocuk babasıdır.

10-Ergani Belediye Başkan Adayı Metin KAYA
1970 yılında Diyarbakır`ın Ergani ilçesinde doğdu. Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi`nden mezun olan Kaya, Ankara, Şanlıurfa ve Diyarbakır`da öğretmenlik yaptı. İslami hizmetlerinden dolayı birkaç kez gözaltına alındı. Devletin yoğun baskısından dolayı öğretmenlik mesleğini bırakmak zorunda kaldı. 28 Şubat mağdurları arasında yer alan Kaya, 5 yıl değişik cezaevlerinde kaldı. Cezaevi sonrası özel dershanelerde müdürlük yaptı. Doğruhaber ve Amedhaber Gazetesi`nde köşe yazarlığı yapan Kaya, evli ve üç çocuk babasıdır.

11-Bismil Belediye Başkan Adayı Abdussamed YALÇIN
Bölgenin tanınmış âlimlerinden Mele Ahmedé Koğé`nin oğlu olan Abdussamed Yalçın, 1968 yılında Bismil`de doğdu. Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi mezunu olan Yalçın aynı zaman da medrese icazeti almıştır. İslami düşüncesinden dolayı 10 yıl hicret hayatı yaşadı.

2011 yılında açılan Rehber (Çağrı) TV`nin yönetim kurulu başkanlığı ve Müslüman Alimler Cemiyeti`nin genel sekreterliğini yapmaktadır. Hür Dava Partisi`nin kurucu üyeleri arasında yer alan Yalçın, halen partinin Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Evli ve 5 çocuk babası olan Yalçın, anadili Kürtçenin dışında Soranice, Türkçe, Arapça ve Farsça bilmektedir.

12-Dicle Belediye Başkan Adayı Mehmet Sıddık AKTAN
1976 yılında Dicle`de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Diyarbakır`da tamamladı. Açık öğretim Fakültesi İlahiyat bölümünde öğrenci olan Aktan, 1997 yılında İslami çalışmalarından dolayı gözaltına alınıp çeşitli işkencelere maruz kaldı. 2005 yılında Elazığ`a yerleşen Aktan, inşaat sektöründe çalışmaktadır. Elazığ Yeni İhya Der üyesi olan Aktan derneğin hizmet alanında çalışmalarını sürdürdü. Aktan evli 4 çocuk babasıdır.

13-Çüngüş Belediye Başkan Adayı Mehmet EROĞLU
1972 yılında Diyarbakır`ın Çüngüş İlçesi`nde doğdu. İlk ve ortaokul öğrenimini Çüngüş`te tamamlayan Eroğlu, Siirt Eğitim Yüksekokulu`ndan mezun oldu. Sivas, Diyarbakır, Elazığ ve Van illerinde öğretmenlik yaptı. İslami hizmetlerinden dolayı gözaltına alınan Eroğlu, bu nedenle öğretmenlik görevinden atılarak 5 yıl cezaevinde kaldı. İslami STK`ların değişik alanlarında hizmetlerini sürdüren Eroğlu, halen özel bir eğitim kurumunda çalışmaktadır. Hür Dava Partisi`nin kuruluş çalışmalarında da görev alan Mehmet Eroğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

14-Eğil Belediye Başkan Adayı Ali DURGUNSU
1980 yılında Eğil`de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Diyarbakır`da tamamladı. İslami faaliyetlerinden dolayı 2001 yılında tutuklanıp 5 yıl cezaevinde kaldı. Açık öğretim Fakültesi İlahiyat bölümü mezunu olan Durgunsu girdiği imamlık sınavını kazandığı halde, başvurusu reddedilerek bir kez daha mağdur edildi. Peygamber Sevdalıları Platformuna üye; Köy der, Hizmet Der, Yusufi Der, Mustazaflar Cemiyeti`nde çeşitli görevlerde bulundu. Anadili Zazaca`nın dışında Türkçe, Kürmanci ve Arapça bilmektedir. Durgunsu, evli ve bir çocuk babasıdır.

15-Kulp Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekan GÜNDÜZ
1962 yılında Kulp ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Diyarbakır`da tamamladı. İmam Hatip Lisesi mezunu olan Gündüz, bölgenin değişik medreselerinde eğitim gördü. Diyarbakır`da emlak ve inşaat sektöründe çalışan Gündüz evli ve 7 çocuk babasıdır.

Muş Belediye Başkan Adayı İnan Sur

Şırnak Belediye Başkan Adayı HALİT TATAR
1964 yılında Şırnak`ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Şırnak`ta tamamladı. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Dış Ticaret Bölümü mezunu olan Tatar, PTT Siirt Şubesinde ve TEDAŞ Şırnak İl Müdürlüğü`nde çalıştı. Tatar evli ve 4 çocuk babasıdır.

Ferhan DÜNDAR (Cizre)
1974 yılında Şırnak`ın Güneyce köyünde doğdu. İlkokulu Köy okulunda ortaokul eğitimini Siirt Eruh yatılı bölge okulunda okudu. 1991`de Şırnak Kumçatı beldesine yerleşti ve ticaretle uğraştı. 2006`da Şırnak`ın Cizre ilçesine yerleşti. Mustazaf Der`in Cizre Şubesinin başkanlığını sürdüren Dündar Mustaf Der`in kapatılmasının ardından Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi başkanlığını yaptı. Dündar, evli ve 10 çocuk sahibidir.

Mehmet Selim Narçin (İdil)
1962 yılında İdil`in Sulak köyünde doğdu. İlköğretimini Sulak Köyünde, orta ve lise eğitimini İdil`de tamamladı. İslami düşüncesinden dolayı iki sefer tutuklanarak cezaevinde kaldı. İdil İrşad Der`in kurucu başkan yardımcısı olan NARÇİN, Hüda Par İdil ilçe teşkilatı kurucu üyesidir. Geçtiğimiz ay PKK`li saldırganlarca aracı yakılan Narçin evli ve 9 çocuk babasıdır.

Cevher Arasan (Kumçatı)
1982 yılında Şırnak Atbaşı köyünde doğdu. İlköğrenimini Şırnak Atbaşı köyünde orta öğrenimini Kumçatıda tamamladı. Liseyi ve ilahiyatı Açıköğretim Fakültesinde okudu.

Kumçatı Cami Der başkanlığını yürüten Arasan Kumçatı medresesinden icazet aldı. Arasan evli ve 7 çocuk babasıdır. (M. Sait Adiyaman/Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir