• DOLAR 32.528
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2442.873
  • ...
`Kürtlerin Kurtuluşu HÜDA PAR İle Olacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi`nin (HÜDA PAR) birinci kuruluş yıldönümü münasebetiyle Seyrantepe Kapalı Spor Salonu`nda düzenlenen etkinlikte konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, referanslarının İslam olduğunu söyledi.
 
Çok kısa bir sürede kurularak yerel seçimlere girmeye hak kazandıklarını belirten Yapıcıoğlu, gösterecekleri adayların zaten tanındığını söyledi.

Adaylarının dışardan ithal edilmediğinin altını çizen Yapıcıoğlu, Hz. Zülkif ve Hz. Elyesa gibi peygamberleri yetiştirmiş, 500 ün üzerinde sahabeye ev sahipliği yapmış ve onlardan ders almış bu şehrin, kendi yöneticilerini de yetiştirebileceğini belirtti.

"Bu parti acı çekenlerin partisidir"
Kısaca HÜDA PAR` ı anlatan Yapıcıoğlu, "Hür Dava Partisi, sizin partiniz İslam`dan ve fıtrattan uzaklaşmaya itiraz eden, bu uzaklaşma nedeniyle acılar çeken, zulümlere uğrayan mağdur ve Mustazaflar`ın, kendi memleketinde parya muamelesi görenlerin, çoğunluk olduğu halde azınlıkların, haklarına bile sahip olmayan mazlumların, mahrumların sesi ve temsilcisi olmak için kurulmuştur." dedi.

"Amacımız zulmü ortadan kaldırmaktır"

Dürüst bir siyaset ile gerçek adaleti tesis etmek istediklerini belirten Yapıcıoğlu, "Referansımız inancımızdır, İslam`dır. Davamız; insanlarımızı sahte ilahların kulluğundan kurtarmak suretiyle hakiki manada özgürlüklerine kavuşturmaktır. Sömürü düzeninin çarkına çomak sokmak suretiyle düzenlerini bozmak, zulmü ortadan kaldırmaktır. Hedefimiz büyük, davamız kutludur. Hür dava olarak misyonumuz insanlığın fıtratına dönüşüdür. Sadece memleketi değil beşeriyeti kurtarmak insanın fıtratına dönüşü, yaratılış gayesine uygun davranması ile mümkündür." ifadelerini kullandı.

"Bize düşmanlık edenler çok olacak"
Büyük hedeflere doğru yola çıkanları engellemeye çalışanların çok olacağını söyleyen Yapıcıoğlu, "Zulmün her çeşidine savaş açtığımız için, bize düşmanlık eden, sesimizi kısmaya çalışanlar çok olacaktır. Batıl ideoloji sahipleri, kokuşmuş beşeri düzenlerin pazarlayıcıları fikri olarak bizimle mücadele edemezler. Bu hususu onlar da çok iyi biliyorlar. Bu nedenle halk sesimizi duymasın diye şamata ediyorlar. Çok bağırarak sesimizi bastırmaya çalışıyorlar. İftiralarla, kara propagandalarla halkın kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. Saldırılar ile bizi savunma pozisyonunda bırakmak, amaçlarımızı, hedef ve ilkelerimizi anlatmamıza engel olmak istiyorlar." dedi.

"Yiğitler, Allah`tan başka kimseden korkmaz"
Kendilerine yapılan saldırılar karşısında yılmayacaklarını belirten Yapıcıoğlu, "Yılmadık yılmayacağız. Bu kutlu kervan yürümeye devam edecek. Kalbinde Allah korkusu taşıyan yiğitleri başka şeylerle korkutamazlar. Bizim için Şahadet Allah`a kavuşmanın tezkeresidir. Ölüm başka bir aleme doğuş, Kabir, ahiret yurduna açılan bir kapıdır. Allah için sıkıntı ve meşakkat çekmek arınma vesilesidir." ifadelerini kullandı.
 
Korkunun ecele faydasının olmadığını belirten Yapıcıoğlu, Beşeri ideolojilerin de sahipleri gibi geçici olacağını söyledi.

"Batıya güvenilmez"
Batı`yı eleştiren Yapıcıoğlu, "İkiyüzlü batı, özgürlüğü de insan haklarını da demokrasiyi de refahı da kendisi için istiyor. Kendisinden arta kalan bir şey olursa diğer halklara, kesimlere veya sınıflara sıra geliyor. İnsanları birbirinin kurdu olarak gören, refah içinde yaşayabilmek için zayıfların mallarını, memleketlerini yağmalamaya devam eden batıdan insanlık adına alacağımız bir şey yoktur." şeklinde belirtti.
 
Partilerinin adında geçen HÜDA kelimesinin dosdoğru yolu göstermek anlamına geldiğini dile getiren Yapıcıoğlu, çarenin Allah`ın (c.c) ipine sımsıkı sarılmak olduğunu söyledi.

"Kürtlerin kurtuluşu HÜDA PAR ile olacak"

Kürdistan ve Kürtleri çift yönlü baskıdan ve tahakkümden kurtarmanın çaresinin HÜDA PAR olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, "Önümüzdeki seçimler, basit bir oy kapma yarışı değildir. 30 Mart 2014 günü yapılacak olan belediye seçimleri, belediye başkanlığı makamı için yapılan bir seçimden ibaret değildir. Müslüman halkımızın geleceğini şekillendirecek bir seçimdir. Hatta gayretli bir çalışma ile alacağımız iyi bir netice, bütün bir İslam coğrafyasında etkilerini gösterecektir. Bu nedenle yapacağınız çalışmalar, böyle ciddi neticeler doğuracağından çok önemlidir." dedi.

"Zafer kadınlarla kazanılır"

Bayanlara seslenen Yapıcıoğlu, "Eğer siz kıymetli bacılar ciddi çalışır ve bu işi sahiplenir iseniz, Allah`ın izni ve yardımıyla kimsenin tahmin bile edemeyeceği kadar iyi bir sonuç alır ve gelecek nesillerimizi, çocuklarımızı bataklığa saplanmaktan, ateş çukuruna düşmekten kurtarırız. İnşallah zafer marşlarıyla birbirimizi tebrik ederiz. Yok, eğer bu işe kadın eli değmez ise, yani sizler bu işe sahip çıkmaz ve yeterince çalışmaz iseniz hiç kimse başarı beklemesin." ifadelerini kullandı.

Gençlere çağrı!
Son olarak gençlere seslenen Yapıcıoğlu, "Sizin yükünüz de ağırdır. Bu ağır yükü kaldırabilmek için iyi donanımlı olmanız gerekir. Kendinizi iyi yetiştirin. Çokça okuyun. Çevrenizdeki insanlarla iyi ilişkiler kurun. Enerjinizi büyüklerinizin tecrübeleri ile birleştirin. Ehli iman olan herkesin kardeşiniz olduğu gerçeğini unutmayın. Hangi partiye oy verirse versin. Önemli değil. Yolunu şaşırmış, batıl davalar peşinde koşanlara da yol göstermek, hidayetlerine vesile olmaya çalışmak hedefiniz olsun. Onları güzel sözle hikmetle davet edin. Şunu unutmayın: Bir tek insanın hidayetine vesile olmak dünyadan ve içindekilerden daha değerlidir. Nihai hedefimiz Rıza-i İlahi için toplumu ıslah etmektir." dedi. (M. Sait Adiyaman/Ömer Yasin Ergin - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir