• DOLAR 32.443
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2448.629
  • ...
Karatay'da ağaçlar budanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, ilçe genelinde bulunan ağaçların verimliliğini artırmak veya onlara şekil vermek amacıyla başka bir deyişle de güçsüz düşen ağaçları tekrar canlandırmak için her sene budama işlemi yaptıklarını söyledi.


Gençleştirme ve şekillendirme çalışmaları kapsamında ağaçlarda istenilen form, biçim, çiçeklenme ve sağlıklı gelişebilmeleri için, dikimleri müteakiben belli periyotlarda uygun budama yapılması gerektiğini kaydeden Hançerli, Budama çalışmalarındaki temel amaçlarının ağaçların dengeli bir gelişim gösterebilmelerini sağlamak olduğunu belirtti.


Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, özellikle yoğun insan ve trafik sirkülâsyonu olan yerlerde bulunan ağaçlar ile güvenlik bakımından risk arz eden ağaçların öncelikli olmak üzere budama çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Hançerli, ekiplerin planlı bir şekilde ağaçlandırma faaliyetlerini sürdürürken, ağaçlandırmanın yanı sıra mevcut park, cadde ve yeşil alanlarda bakım ve budama faaliyetlerinin önem taşıdığını vurguladı. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir