• DOLAR 32.543
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2434.651
  • ...
Dicle Üniversitesi'nden yabancı öğrencilere Türkçe eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-Afrika'nın Burundi ülkesi, Irak ve Suriye gibi ülkelerden Diyarbakır Dicle Üniversitesi'ne gelen ancak yeterli Türkçe bilemediklerinden dolayı derslere giremeyen öğrencilere el uzatan Dicle Üniversitesi, Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde Türkçe Eğitimi Kursu açarak yabancı öğrencilere Türkçe eğitimi vermeye başladı.

 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Dicle Üniversitesi, Sürekli Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Uğurlu Aslan, normal şartlarda Türkiye'de eğitim almaya hak kazanan öğrencilerin kazandıkları bölümde eğitime başlayabilmeleri için Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) tarafından düzenlenen dil sınavında başarılı olmaları şartının bulunduğunu belirterek, Dicle Üniversitesi'nin çeşitli bölümlerine yerleşen bu öğrencilerin sınavı geçemediğini kaydetti.

 

Öğrencilerin sınavda başarı gösteremedikleri için derslere giremediklerini aktaran Aslan, "Bu öğrencilerin dil eğitimi için İstanbul ya da Ankara gibi illere gitmeleri gerekiyordu. Ancak biz Dicle Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi olarak, öğrencilerin buna imkanlarının olmadığını görünce, kendilerine el uzattık ve bu kursu açtık." diye konuştu.

 

Kursiyerlerin sadece lisans düzeyinde öğrenciler olmadığını kaydeden Aslan, aynı zamanda yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin de bulunduğunu ifade etti.

 

Öğrencilerin Fransızca, İngilizce, Arapça, Kürtçe gibi dilleri çok iyi bildiklerine dikkat çeken Aslan, ancak Türkçe bilemediklerinden dolayı öğrencilere İstanbul, Ankara gibi illere gitmeden kendi üniversitelerinde bu eğitimi almalarını sağladıklarını söyledi.

 

Dersleri Diyarbakır'ın kültürü, yemekleri, müziği gibi materyaller eşliğinde işlediklerini belirten Aslan, öğrencilerin aynı zamanda şehir ve şehir insanının kültürü ile de kaynaştırıldığını aktardı.

 

13 kişilik yabancı öğrenci grubu, Diyarbakır'da kursun açılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek derslerin çok verimli geçtiğini söyledi. (Ömer Yasin Ergin- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir