• DOLAR 32.446
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2441.168
  • ...
Davutoğlu Pakistan Başbakanı İle Görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Görüşmede ikili ilişkilerin her alanda daha da geliştirilmesi üzerinde durularak, gelecek hafta İslamabad`da iki ülke başbakanlarının başkanlığında yapılacak Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısının bu bu çerçevede önemine değinildi.
 
YDSK toplantısı hazırlıklarının da gözden geçirildiği görüşmede karşılıklı üst düzey ziyaretlerin işbirliğinin gelişmesine katkı yaptığı belirtildi. Başbakan Şerif`in Türkiye`ye yaptığı ziyaretin başta ekonomik işbirliği olmak üzere ilişkilerde yarattığı dinamizm ele alındı.
 
Türkiye ile Pakistan arasındaki ilişkilerin son derece özel bir nitelik taşıdığının vurgulandığı görüşmede, bu örnek ilişkinin bölgesel ve uluslararası konularda da yakın bir eş güdümü mümkün ve gerekli kıldığı kaydedildi. Görüşmede bölgesel konulara bağlamında özellikle Afganistan ve Bangladeş`teki son gelişmeler değerlendirildi.
 
Ayrıca Türkiye-Pakistan-Afganistan üçlü işbirliği mekanizmasının önemine vurgu yapıldı. Üçlü zirve toplantısının 2014 yılı başlarında erken bir tarihte yapılması üzerinde mutabık kalındı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir