• DOLAR 32.561
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2426.415
  • ...
Bitlis bölge için rotatif operatörü yetiştiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis'te, karla mücadeleyi daha etkin sürdürebilmek için açılan Rotatif Kursuna, Muş, Van ve Hakkâri'den operatör adayları katılıyor. Halk Eğitim ve İl Özel İdare Müdürlüğü işbirliğiyle açılan Rotatif Kursu'nda bölge illerden gelen kursiyerlere operatörlük eğitimi verilmeye başlandı.

Eğitimlerini tamamlayan kursiyerler, kar yağışının yoğun olarak görüldüğü Bitlis başta olmak üzere Muş, Van, Hakkari ve Erzurum'da karla mücadele çalışmalarında görev almayı bekliyor.

Kursiyerlerin eğitim aldığı alanda basın mensuplarına açıklamalarda bulanan Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, kentte karla mücadeleyi daha etkin sürdürebilmek için Rotatif Kursu açtıklarını belirterek,: "Bitlis karla mücadeleyi 5 ay sürdüren bir kent. Bizde buna yönelik altyapı hazırlıklarımızı hem operatör yetiştirme anlamında, hem de araç sayımızı arttırma anlamında hazır durumda tutmak zorundayız. Bu nedenle Rotatif Kursu açma gereği duyduk. Hem Bitlis'ten hem de bölge vilayetlerden gelen operatör adayı arkadaşlarımıza burada iki eğitmenle 60 saat boyunca kurs veriyoruz. Arkadaşlarımız son derece başarılı bir kurs dönemi geçiriyorlar. İnşallah sahada karla mücadele ettikçe bu becerilerini daha da geliştirip usta bir rotatif operatörü olacaklar" dedi.

Rotatifin karla mücadelede en etkin kullanılan bir araç olduğunu ifade eden Yılmaz, "kentte İl Özel İdaresi bünyesinde 4 rotatif aracı var. Ancak operatör sıkıntısını yaşıyoruz. Rotatiflere her zaman operatör bulmak gerçekten sıkıntı oluyor. Hem bizim için, hem bölge için yararlı olacaktır. Arkadaşlarımız burada eğitimlerini tamamladıktan sonra vatandaşımıza hizmet edecekler. Belki birçok vatandaşın hastasını kurtaracaklar. Bu bilinç içerisinde hareket edeceklerinden eminim. Şuan mevcut eğitim alan 15 kursiyerimiz var. Bunlarda çok yakında kursu bitirip sertifikalarını alacaklar. Bu tür teknik konularda ülkemiz kalifiyeli eleman bulmakta sıkıntı yaşıyor" şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir