• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Okulun Kazan Dairesi Patladı- FOTO Galeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Midyat Yeni Mahalle 901 Sokakta bulunan Cumhuriyet İlkokulunun B Blok`taki kalorifer kazan dairesi saat 09.00 sıralarında büyük bir gürültü ile patladı. Öğrencilerin derste olduğu sırada patlamanın meydana gelmesi olası bir faciayı da önledi.
 
Edinilen bilgiye göre, öğrencilerin ders işlediği sırada 2-G sınıfının altında bulunan kazan dairesi büyük bir gürültü ile patladı. Patlamanın etkisiyle sınıfın bir bölümü çöktü ve 6 öğrenci yaralandı. Kazan dairesine açılan demir kapı da patlamanın etkisiyle 10 metre uzağa fırladı. Aynı avlu içerisinde eğitim verilen Cumhuriyet Ortaokulu binası da şiddetli patlamanın etkisiyle siyaha büründü. Öğrencilerin ve öğretmenlerin yaşadıkları şok karşısında ağladıkları görüldü.
 
Olayın haber verilmesi üzerine okula çok sayıda ambulans, itfaiye ekibi ve polis sevk edildi. Öğrenciler yaşanan olayın ardından evlerine gönderildi. Olayı duyarak okula gelen velileri okulda bulunan öğretmenler yatıştırmaya çalıştı.
 
Yaralı öğrenciler Midyat Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. İlkokul 2. sınıfta ders işledikleri sırada meydana gelen patlama esnasında vücudunda yanıklar oluşan Nur Derviş (10) ile dumandan etkilenen Sema Nur Atuğ (7), Ceylan İnan (8), Zeynep Keleş (7), Besna Acar (8), Zeynep Akbulut (8) ve Birgül Akıncı`nın (10) tedavileri sürüyor.
 
26 öğretmenin görev yaptığı ve 750 öğrencinin eğitim gördüğü okulda herhengi bir can kaybının olmaması sevindirdi.
 
Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Belediye Başkan Vekili Necat Güneştan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman okula gelerek, incelemelerde bulundu. Yetkilikler kazan dairesinde çıkan yangını söndürme çalışmalarını yerinde izledi.
 
Kaymakam Oğuzhan Bingöl patlama ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Patlama kazan dairesinde görülüyor. Detaylı bir açıklama yapmak için daha erken. Sevindirici olan can kaybının olmaması. Hafif yaralı, ayakta tedavi edilebilir 6 öğrencimiz var. Onlar şuan hastanedeler tedavileri yapılıyor. Bugün bu okulumuzu tatil edeceğiz. Eğitim öğretime yarın devam edeceğiz." dedi.
 
Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı. (M. Sait Başaran - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir