• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Türkiye Toplumu, Alimlerin İdamına Yabancı Değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bangladeş Yüksek Mahkemesinin, Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla`ya verilen idam cezasını onamasının ardından Molla, Bangladeş Hükümeti tarafından İdam yoluyla Şehit edilmişti. Bangladeş Hükümetinin İslami kimliğinden dolayı İdam ettiği Abdulkadir Molla’nın İdamını HÜDAPAR Sözcüsü ve Doğru Haber Gazetesi Yazarı Sait Şahin, Kudüs TV`ye değerlendirdi.

İslam dünyası olarak çok değerli bir şahsiyetin kaybedildiğini söyleyen Şahin, “Her şeyden önce buradan belki sesimizi duyuramıyoruz Bangladeş’e, fakat Allah’ın nezdinde elbette sesler yerini bulacaktır. İslam dünyası olarak bir değerli abimizi kaybettik. İslam dünyasının başı sağ olsun.” dedi.

Şehit Abdulkadir Mollanın bugüne dek sürdürdüğü mücadeleyi tebrik eden Şahin, “Bangladeş’te bir süreç yaşanıyor maalesef. İslam dünyasının her coğrafyasında yaşanmış bunca acılar sükunet bulmazken, sorunlar giderilmemişken; Mısır’ı, Suriye’yi, Filistin’i, Irak’ı, Arakan’ı… Çok ciddi manada İslam dünyası kanayan bir yara iken, Bangladeş’te yaşananlar bu yaralara eklenen bir acıdır.” diye konuştu.

Türkiye Halkı, Bangladeşte Yaşananların Yabancısı Değil

“Bangladeş’te bir süreç yaşanıyor. Bu süreç yeni değil. Bağımsızlık savaşı adı altında 1971’den beri sürdürüle gelen bir süreç.” diyen Şahin, Bangladeş’te yaşananlara Türkiye toplumu olarak yabancısı olmadıklarını ifade etti. Şahin, “İstiklal mahkemeleri dönemini yaşamış bir toplumun, 28 Şubat hadisesini yaşamış bir toplumun Bangladeş’i anlamaması çokta mümkün değil, anlaması da çok zor değil.” İfadelerini kullandı.

Cemaati İslami Ümmetçi Bir Anlayış Sergiledi

Sadece Cemaati İslami’nin o dönemde yapmış olduğu İslam ümmetinin coğrafyasının gittikçe parçalanan, bölünen, küçülen yapısının İslam ümmetine faydasının olmadığını belirten Şahin, “Batı’nın, emperyalizme yaradığına yönelik ve bundan dolayı da ayrılık savaşının Pakistan içinde Bangladeş içinde doğru olmadığı, bu noktada ümmetçi bir anlayış sergilemiştir. Ama Pakistan’ında, Bangladeşlilere yönelik insanlık dışı saldırılara da tepkilerini göstermiştir. Gulam Azam o dönemlerde savaşın başında bulunan Pakistan ordusuna yönelik çok ciddi tepkiler ortaya koymuştur.” şeklinde konuştu.

Batı Güdümlü Yöneticiler Müslümanlara Zulüm Ediyor

İslam ülkelerinin hiçbirinin bugüne kadar dahi tamamen bağımsızlıklarından söz edilemediğini belirten Şahin, “Dolayısıyla Batı güdümlü bağımsızlığın idaresi altında Müslümanlar zulüm yaşamaya devam ediyorlar maalesef. Bugün Bangladeş’te yaşanan özelliklede Türkiye’de yaşanan İslam coğrafyasında çok farklı bölgelerindeki batı güdümlü, batı işbirlikçisi idarecilerin, diktatörlerin zulmü altında yaşayan ve bir türlü gerçek bağımsızlığına ulaşamamış olan ülkeleri, maalesef bölünmüşlüğü, parçalanmışlığı da yaşadığı süreçtir.” değerlendirmesinde bulundu.

Hürseda Haber


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir