• DOLAR 32.267
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2453.699
  • ...
SON DAKİKA
Soğuk hava, sınava engel olmadı.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinin İlahiyat, İktisat ve İşletme bölümlerine kayıtlı öğrencilerin vize sınavları, olumsuz hava koşullarına rağmen yapıldı.

 

Son günlerde tüm yurtta etkisini gösteren yoğun kar yağışı ve aşırı soğuklar nedeniyle ertelenmesi beklenen sınavın ilk oturumu dün yapılırken, ikinci oturum ise bugün yapılacak.

 

Çevre ilçe ve köylerde oturan öğrencilerin ise, sınava yetişememe ihtimaliyle sınav gününden önce sınav yerlerine geldikleri öğrenildi.

 

Kar yağışı nedeniyle sınav yerlerine ulaşımda sıkıntı yaşandığını dile getiren öğrenci Şerefhan Çalışçı, "Sınava katılım iyiydi ama sınav biraz zor geçti. Sınav için gerekli önlemler alınmıştı. Çevre ilçelerden gelen arkadaşlarım, kar yağışı nedeniyle yollarda sıkıntı yaşadılar. Yollar kapalı olduğu için sınav yerine birkaç gün önce geldiler." dedi.

 

Kötü hava şartlarına rağmen sınava girdiklerini belirten NecmettinNardanoğlu, "Kayapınar ilçesinde oturuyorum. Sınav yerine gelirken her hangi bir sıkıntı yaşamadım ama bazı yolların kar yağışı nedeniyle kapalı olduğunu öğrendim. Sınav için gerekli önlemler alınmıştı fakat kaloriferler yanmadığından dolayı soğukta sınava girdim."şeklinde konuştu.

 

Sınava girdiği ortamın soğuk olduğunu belirten bir İlahiyat Fakültesi öğrencisi ise, "Sınavım iyi geçti.Biraz da stres vardı. Kaloriferler çalışmadığı için sınav yerimiz soğuktu. Bu nedenle sıkıntı yaşadık." ifadelerini kullandı.  (Ali Adiyaman/Hamza Adiyaman- İLKHA)






Bu haberler de ilginizi çekebilir